Με απώλειες κινήθηκαν οι περισσότερες αγορές της Ασίας, μετά τη χθεσινή πτώση της Wall Street, ενώ αρνητικά λειτούργησαν και οι τριγμοί στην ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, μετά την ανακοίνωση της Toyota ότι θα ανακαλέσει περίπου ένα εκατομμύριο οχήματα.

Ωστόσο, ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ αντέστρεψε τις ενδοσυνεδριακά του απώλειες και έκλεισε με άνοδο 0,31%, ενώ ο δείκτης CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας αναρριχήθηκε 0,73%.

Ομόλογα: Ανατροπή στις αγορές φέρνει το ράλι τιμών – Γιατί πιάστηκαν στον ύπνο οι… αναλυτές

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 υποχώρησε 0,45%, κλείνοντας στις 7.504,1 μονάδες. Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας σημείωσε βουτιά 1,59% για να κλείσει στις 33.140,47 μονάδες αφού έφτασε σχεδόν σε υψηλό 33 ετών την Τετάρτη, ενώ ο Topix υποχώρησε 1% για να κλείσει στις 2.325,98 μονάδες.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας επίσης σημείωσε πτώση 0,55% και τερμάτισε στις 2.600,02 μονάδες, ενώ ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq έχασε 0,41% για να κλείσει στις 859,44 μονάδες, διακόπτοντας ένα σερί τριών ανοδικών ημερών.

Οι μετοχές της μεγαλύτερης ναυτιλιακής εταιρείας μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της Νότιας Κορέας HMM σημείωσαν βουτιά έως και 12,5%, οδηγώντας τις απώλειες τον Kospi. Την Τρίτη, μια κοινοπραξία που αποτελείται από τη νοτιοκορεάτικη εταιρεία επεξεργασίας πουλερικών Harim Group και την εταιρεία ιδιωτικών μετοχών JKL Partners επιλέχθηκε ως προτιμώμενος πλειοδότης για την HMM σε μια συμφωνία 4,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ωστόσο, το Reuters ανέφερε ότι η HMM είπε την ίδια ημέρα ότι διέταξε τα πλοία της που αναχωρούν από την Ευρώπη – τα οποία κανονικά θα χρησιμοποιούσαν τη Διώρυγα του Σουέζ – να αλλάξουν δρομολόγιο μέσω του Ακρωτηρίου της Καλής Ελπίδας για αόριστο χρονικό διάστημα, μετά από μια σειρά επιθέσεων σε εμπορικά πλοία.

Η Toyota… οδήγησε τις απώλειες στο Τόκιο

Επίσης, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Toyota οδήγησε σε απώλειες στον βασικό δείκτη Nikkei 225, υποχωρώντας έως και 4,87%. Η πτώση ήρθε μετά την ανακοίνωση της Toyota ότι θα ανακαλέσει περίπου ένα εκατομμύριο οχήματα. Η ανάκληση ασφαλείας αφορούσε ορισμένα μοντέλα Toyota και Lexus 2020-2022 στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αυτό έρχεται επίσης αφού η θυγατρική της Toyota, Daihatsu διέκοψε τις αποστολές όλων των οχημάτων της την Τετάρτη, μετά από έρευνα που διαπίστωσε προβλήματα ασφάλειας με τα οχήματά της, συμπεριλαμβανομένων περιπτώσεων όπου οι μονάδες ελέγχου αερόσακων που χρησιμοποιήθηκαν σε δοκιμές για ορισμένα μοντέλα ήταν διαφορετικές από αυτές που πωλήθηκαν στο κοινό.

Στα μάκρο της ημέρας, οι τιμές παραγωγού στη Νότια Κορέα αυξήθηκαν κατά 0,6% σε ετήσια βάση τον Νοέμβριο, σημειώνοντας τη χαμηλότερη άνοδο των τελευταίων τεσσάρων μηνών. Ο δείκτης PPI είχε αυξηθεί κατά 0,8% τον Οκτώβριο. Σε μηνιαία βάση, οι τιμές παραγωγού μειώθηκαν κατά 0,4% τον Νοέμβριο, από την πτώση 0,1% που παρατηρήθηκε τον προηγούμενο μήνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές