Στόχο να αυξήσει την γκάμα των ηλεκτρικών οχημάτων της στην Ευρώπη έβαλε η Toyota Motor η οποία ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει έξι μοντέλα έως το 2026 ενώ αναμένει ότι τέτοια οχήματα θα αντιστοιχούν σε περισσότερο από το 20% των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων στην Γηραιά Ήπειρο μέχρι τότε.

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο σε πωλήσεις ανακοίνωσε ότι αναμένει πωλήσεις άνω των 250.000 ηλεκτρικών οχημάτων ετησίως στην Ευρώπη έως το 2026, καθώς επιδιώκει μια απότομη ανάπτυξη σε μια αγορά όπου εδώ και καιρό βλέπει την… πλάτη των ανταγωνιστών της.

Η ιαπωνική εταιρεία διαθέτει σήμερα στην Ευρώπη ένα όχημα SUV που είχε ήδη παρουσιάσει από πέρυσι, ενώ αποκάλυψε και δύο νέα πρωτότυπα για μοντέλα που σχεδιάζει να πουλήσει στην περιοχή αργότερα αυτή τη δεκαετία.

Toyota: Αντιμέτωπη με το gigacasting της Tesla – «Πόλεμος» για το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας

Πρόκειται για ένα μικρό SUV με μπαταρία που σχεδιάζει να λανσάρει στην Ευρώπη το 2024 και για ένα σπορ μοντέλο crossover που έχει προγραμματιστεί να παρουσιαστεί το 2025.

Η Toyota στοχεύει σε πωλήσεις 1,5 εκατομμυρίων οχημάτων με μπαταρία ετησίως παγκοσμίως έως το 2026.

Οι πωλήσεις πλήρως ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυξήθηκαν περισσότερο από 50% τους πρώτους 10 μήνες του έτους σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων τον περασμένο μήνα.

Πέμπτη στην Ευρώπη

Η Toyota είχε το πέμπτο μεγαλύτερο συνολικό μερίδιο αγοράς αυτοκινήτων στην ΕΕ στο δεκάμηνο, βλέποντας το μερίδιό της να μειώνεται ελαφρά από το προηγούμενο έτος σε λίγο κάτω από το 7%, όπως έδειξαν τα στοιχεία.

Τα οχήματα με μπαταρίες αντιπροσώπευαν το 1% των παγκόσμιων πωλήσεων της Toyota με περίπου 8,5 εκατομμύρια οχήματα τους πρώτους 10 μήνες του έτους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της πολυτελούς μάρκας Lexus.

Η Toyota ανακοίνωσε επίσης ότι θα δημιουργήσει μια νέα μονάδα με επίκεντρο το υδρογόνο στην Ευρώπη, καθώς επιδιώκει να εμπορευματοποιήσει την τεχνολογία αναπτύσσοντας συστήματα κυψελών καυσίμου και υποστηρίζοντας εμπορικές συνεργασίες για αυτό.

Η ανακοίνωση ήρθε αφότου στελέχη της Toyota δήλωσαν τον Ιούλιο ότι η εταιρεία θα επικεντρωθεί στην πώληση φορτηγών και αυτοκινήτων με υδρογόνο σε Ευρώπη και Κίνα.

Ένα όχημα κυψελών καυσίμου υδρογόνου χρησιμοποιεί έναν ηλεκτρικό κινητήρα όπως ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, αλλά αντλεί ενέργεια από μια διάταξη κυψελών όπου το υδρογόνο διαχωρίζεται από έναν καταλύτη για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Η Toyota πούλησε περίπου 3.500 οχήματα με κυψέλες καυσίμου παγκοσμίως την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ