«Βγαίνουν απο τον πάγο», σύμφωνα με τις ενδείξεις, οι παραδόσεις αεροσκαφών της αμερικανικής Boeing προς την Κίνα μετα απο τέσσερα χρόνια, αναφέρει το Reuters. Πρόκειται για παραδόσεις του μοντέλου  787 Dreamliner στην Κίνα που είχαν ανασταλεί από το 2019 – όπως και οι νέες παραγγελίες -, μετά απο δύο θανατηφόρα δυστυχήματα των 737 MAX, το 2018 και το 2019 .

Η Juneyao Airlines, ένας ιδιωτικός κινεζικός αερομεταφορέας, θα παραλάβει στη Σαγκάη ένα νέο 787 Dreamliner από το Σιάτλ, δήλωσε η πηγή που γνωρίζει το θέμα. Είπε μάλιστα πως θα μπορούσε να απογειωθεί το συντομότερο την Πέμπτη.

Boeing: Αφήνει πίσω την Airbus στο 2023 Dubai Air Show με τρεις φορές περισσότερες παραγγελίες

Οι μετοχές της Boeing σημείωναν άνοδο 1,8% στις προ-χρηματιστηριακές συναλλαγές σήμερα.Οι αναλυτές ανέμεναν την επανέναρξη των παραδόσεων Dreamliner στην Κίνα, αφού η εταιρεία συμβούλων AAP/AIR ανέφερε αυτόν τον μήνα δραστηριότητες προπαρασκευαστικής πτήσης για ένα 787 που προορίζεται για την Juneyao Airlines, με την ονομασία B-20EQ.

Δώδεκα από τα 60 μη παραδοθέντα 787 που βρίσκονται στο απόθεμα της Boeing είναι «αφιερωμένα» σε κινεζικές εταιριες, ανέφερε την Τρίτη η επενδυτική Jefferies.

Η παράδοση του 787 θα μπορούσε να αποτελέσει προάγγελο για την επανέναρξη των παραδόσεων του 737 MAX και την επιστροφή στην ομαλοποίηση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ της Boeing και της Κίνας, οι οποίες είναι τεταμένες μετά την κρίση του MAX, ανέφεραν αναλυτές.

Οι απαγορεύσεις ασφαλείας έχουν αρθεί, καθώς τα υπάρχοντα αεροσκάφη MAX πετούν εντός της Κίνας, αλλά οι νέες παραδόσεις είναι ακόμα σε σε αναμονή.

Μια σημαντική αγορά για τη Boeing

«Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τους πελάτες μας στην Κίνα και θα είμαστε έτοιμοι να παραδώσουμε για τους πελάτες μας όταν έρθει αυτή η ώρα», δήλωσε η Boeing απαντώντας σε ειδησεογραφικές αναφορές όπως αυτή για την παράδοση ενός 737 Dreamliner στην κινεζική Juneyao.

Ένα 737 MAX που προοριζόταν για την China Southern Airlines πέταξε από το Boeing Field στο Σιάτλ προς τις κοντινές εγκαταστάσεις της Boeing στο Moses Lake της Ουάσινγκτον και πίσω το απόγευμα της Τετάρτης, σύμφωνα με τα στοιχεία της ιστοσελίδας παρακολούθησης πτήσεων FlightRadar24.

Αναλυτές από την Jefferies και την Deutsche Bank ανέφεραν σε σημειώματα για επενδυτές ότι φαίνεται να ήταν μια πτήση αποδοχής από τον πελάτη – μια δοκιμαστική πτήση που εκτελείται από πιλότο της αεροπορικής εταιρείας και πραγματοποιείται πριν από την παράδοση.

Για την Boeing, η επανέναρξη των παραδόσεων θα συμβόλιζε το ανοιγμα των θυρών και πάλι σε μια από τις σημαντικότερες αεροδιαστημικές αγορές του κόσμου, η οποία σύμφωνα με τις προβλέψεις της Boeing θα αποτελεί το 20% της παγκόσμιας ζήτησης αεροσκαφών μέχρι το 2042.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή