Η Boeing πρόκειται να ορίσει την Στέφανι Πόουπ ως διευθύνουσα σύμβουλο λειτουργίας της, ένα παλαιό στέλεχος της εταιρείας, ορίζοντας την ως πιθανό διάδοχο του διευθύνοντος συμβούλου Ντέιβιντ Καλχούν, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Η Πόουπ, η οποία επί του παρόντος ηγείται της Boeing Global Services, αναμένεται να διοριστεί COO τη Δευτέρα, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Ο Καλχούν είναι πιθανό να παραμείνει στην κορυφαία θέση τουλάχιστον ένα χρόνο ακόμη, προσθέτει η αμερικανική εφημερίδα.

Πώς η Boeing πέταξε ψηλότερα από την Airbus στο Ντουμπάι

Σημειώνεται ότι η Boeing Global Services είναι ο κλάδος του αμερικανικού κολοσσού που παρέχει ανταλλακτικά και υποστήριξη για αεροπορικές εταιρείες και στρατιωτικούς οργανισμούς σε όλο τον κόσμο.

Η Πόουπ έχει ιστορία δύο δεκαετιών στην Boeing και είναι εκτελεστικός αντιπρόεδρος της εταιρείας, εκτός από το ότι υπηρέτησε ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Boeing Global Services, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Boeing.

Τον Φεβρουάριο, η αμερικανική αεροδιαστημική βιομηχανία απένειμε στον Καλχούν ένα κίνητρο αξίας περίπου 5,29 εκατομμυρίων δολαρίων, σε μια κίνηση που δείχνει ότι το τρέχον διοικητικό συμβούλιο ενδέχεται να μην επιδιώξει να αντικαταστήσει τον Καλχούν με νέο διευθύνοντα σύμβουλο τουλάχιστον μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2020.

Η Boeing είχε επεκτείνει την προβλεπόμενη ηλικία συνταξιοδότησης από τα 65 στα 70 τον Απρίλιο του 2021 για να επιτρέψει στον Καλχούν να παραμείνει στην κορυφή της διοικητικής πυραμίδας της εταιρείας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή