
Ηταν μια μέρα έντονης εσωκομματικής δραστηριότητας για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία , αφού έγινε η πρώτη σύσκεψη των υπευθύνων για τα 30 νέα θινκ τανκ με τους τομεάρχες της Κουμουνδούρου.
Εγινε αμέσως μετά και η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Θέσεων – υπό τους γραμματείς του κόμματος Ράνια Σβίγκου και Γιώργο Βασιλειάδη –, του συνεδρίου που θα λάβει χώρα στα τέλη του Φεβρουαρίου.
Εγινε λοιπόν ένα πρώτο βήμα. Στις χρεώσεις αρχικά των μελών της Πολιτικής Γραμματείας ο Στέφανος Κασσελάκης μοίρασε τις ευθύνες διατασικά.
Ανακοινώθηκαν δε και οι νέες θεματικές χρεώσεις των μελών της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και οι υπεύθυνοι της καμπάνιας του κόμματος, ενώ η Κουμουνδούρου σημείωνε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία «βαδίζει σταθερά προς την ανασυγκρότηση, δημιουργώντας το νέο σχέδιο διακυβέρνησης».

Στις χρεώσεις των μελών της Πολιτικλης Γραμματείας ο Στέφανος Κασσελάκης μοίρασε τις ευθύνες διατασικά
Το πρώτο βήμα
Εγινε λοιπόν ένα πρώτο βήμα. Στις χρεώσεις αρχικά των μελών της Πολιτικής Γραμματείας ο Στέφανος Κασσελάκης μοίρασε τις ευθύνες διατασικά.
Εδώ κανείς βρίσκει τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου στον Πολιτικό Σχεδιασμό.
Τον Νίκο Παππά στην Οικονομία. Τον Παύλο Πολάκη στην Υγεία.
Τον Αλέκο Φλαμπουράρη στο Ινστιτούτο Ν. Πουλαντζάς, στον Πολιτισμό και στα Χρηματοπιστωτικά.
Τον Πάνο Ρήγα σε Αμυνα και Παιδεία.
Τη Θεοδώρα Τζάκρη στους αποδήμους.
Η πρώτη των θινκ τανκ έγινε με τον κεντρικό ρόλο της Διάνας Βουτυράκου.
Εδώ δεν παρουσιάστηκαν ακόμη τα νέα πρόσωπα αλλά έγινε η πρώτη των συντονιστών με τους τομείς του κόμματος.
Περίπου 3.000 νέα βιογραφικά έχουν κατατεθεί, ενώ στις συνεντεύξεις δεν συμμετέχει μόνο η Βουτυράκου, αλλά και στελέχη όπως οι Ευάγγελος Αποστολάκης, Μενέλαος Γκίβαλος, Οθων Ηλιόπουλος, Μανόλης Καπνισάκης, Λευτέρης Κρέτσος κ.ά.
Εδώ ο οδικός χάρτης λέει πως το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου θα παρουσιαστούν τα νέα πρόσωπα που, όπως ειπώθηκε, δεν θα είναι μόνον ακαδημαϊκοί αλλά και νεολαίοι ή πρόσωπα της Κοινωνίας των Πολιτών.
Στην επιτροπή θέσεων επικράτησε ένα πνεύμα brainstorming, ενώ σε πρώτη φάση τέθηκε ο χρονικός άξονας να ολοκληρωθεί η επεξεργασία του κειμένου των θέσεων στις 8 Ιανουαρίου και να πάει στις 13-14 Ιανουαρίου, ώστε να γίνει συζήτηση στην Κεντρική Επιτροπή.
Αμέσως μετά οι θέσεις θα προωθηθούν, όπως αποφασίστηκε, σε συζήτηση στις οργανώσεις μελών.


Latest News

Έρευνα για τον θάνατο ναυτικού στο λιμάνι της Πάτρας
Για τον σκοπό αυτό μεταβαίνει στην Πάτρα, κλιμάκιο της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ), προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια του συμβάντος

Βροχές και χαλαζοπτώσεις την Παρασκευή – Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική
Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες. Αναλυτική πρόγνωση

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.