Η Anthropic, ο αντίπαλος της OpenAI που ιδρύθηκε από πρώην υπαλλήλους της, βρίσκεται σε συζητήσεις για να προχωρήσει σε ένα νέο γύρο χρηματοδότησης ύψους 750 εκατομμυρίων δολαρίων με επικεφαλής την Menlo Ventures

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το CNBC και η ιστοσελίδα The Information, ο νέος γύρος χρηματοδότησης θα αποτιμούσε την Anthropic σε έως και 18,4 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την πηγή του δημοσιεύματος – σχεδόν 4,5 φορές η αποτίμηση της startup που ήταν στα 4,1 δισεκατομμύρια δολάρια νωρίτερα φέτος.

H Amazon στο παιχνίδι της δημιουργικής AI – Επένδυση ύψους 4 δισ. δολαρίων

Η startup εταιρεία ιδρύθηκε το  2021 και χρηματοδοτήθηκε από εταιρείες όπως η Google, η Salesforce και η Zoom και έχει συγκεντρώσει μέχρι σήμερα συνολικά 750 εκατομμύρια δολάρια από δύο γύρους χρηματοδότησης τον Απρίλιο και τον Μάιο, ο ένας από τους οποίους αφορούσε την ανάληψη μεριδίου 10% στην εταιρεία από την Google.

Η συγκέντρωση χρημάτων της Anthropic τον Μάιο σηματοδότησε, εκείνη την εποχή, τον μεγαλύτερο γύρο χρηματοδότησης εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης από την επένδυση της Microsoft στην OpenAI τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία του PitchBook.

Τον Οκτώβριο, η Google συμφώνησε να επενδύσει έως και 2 δισεκατομμύρια δολάρια στην startup, μια δέσμευση που περιελάμβανε προκαταβολή 500 εκατομμυρίων δολαρίων και επιπλέον 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια που θα επενδυθούν με την πάροδο του χρόνου.

To chatbot της Anthropic

Η Anthropic είναι δημιουργός του Claude 2, ενός ανταγωνιστικού chatbot του ChatGPT της OpenAI που χρησιμοποιείται από εταιρείες όπως η Salesforce – ιδιοκτησία των Slack, Notion και Quora.

Το Claude 2 έχει τη δυνατότητα να συνοψίζει έως και περίπου 75.000 λέξεις, που θα μπορούσε να είναι το… μέγεθος ενός βιβλίου. Οι χρήστες μπορούν να εισάγουν μεγάλα σύνολα δεδομένων και να ζητούν περιλήψεις με τη μορφή σημειώματος, επιστολής ή ιστορίας. Το ChatGPT, αντίθετα, μπορεί να χειριστεί περίπου 3.000 λέξεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Anthropic ιδρύθηκε από τον Ντάριο Αμοντέι, πρώην αντιπρόεδρο έρευνας της OpenAI, και την αδερφή του, Ντανιέλα Αμοντέι, η οποία ήταν αντιπρόεδρος ασφάλειας και πολιτικής της OpenAI. Αρκετοί άλλοι ερευνητές της OpenAI ήταν επίσης στην ιδρυτική ομάδα του Anthropic.

Έρευνα από την Arthur AI, μια πλατφόρμα παρακολούθησης μηχανικής μάθησης, εξέτασε chatbots από τις Anthropic, Meta, Cohere και OpenAI και βρήκε ότι το Claude 2 είναι το πιο αξιόπιστο chatbot όσον αφορά την «αυτογνωσία», που σημαίνει ότι μετράει με ακρίβεια τι κάνει και τι κάνει. Δεν γνωρίζει, και απαντώντας μόνο σε ερωτήσεις, είχε να υποστηρίξει δεδομένα εκπαίδευσης.

Υπάρχει χώρος για όλους

Η Ντανιέλα Αμοντέι δήλωσε στο CNBC τον Ιούλιο ότι η Anthropic επένδυσε τουλάχιστον δύο μήνες στην ανάπτυξη του νεότερου chatbot της, με μια ομάδα 30 έως 35 ατόμων να εργάζονται απευθείας στο μοντέλο AI και συνολικά 150 άτομα να το υποστηρίζουν. Είπε ότι η αγορά αναπτύσσεται τόσο γρήγορα που υπάρχει αρκετός χώρος για πολλούς παίκτες να πετύχουν.

«Είναι μια πραγματικά ασυνήθιστη στιγμή από επιχειρηματική σκοπιά, επειδή υπάρχει τόσο μεγάλη ζήτηση για μεγάλα γλωσσικά μοντέλα και πραγματικά μεγαλύτερη ζήτηση από αυτή που μπορεί να προσφέρει ο κλάδος επί του παρόντος», δήλωσε τότε η Αμοντέι. «Το τοπίο είναι πολύ ευρύ και υπάρχει πραγματικά πολύς χώρος για πολλούς διαφορετικούς χρήστες και τύπους χρηστών να χρησιμοποιήσουν αυτά τα συστήματα».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
Apple: Πλησιάζει η ώρα της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Καμία βιασύνη για την Apple - Πλησιάζει η ώρα της ΑΙ

H εταιρεία αναμένεται να αποκαλύψει τις νέες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης στο ετήσιο συνέδριο λογισμικού της τον επόμενο μήνα, όπως και να αναθεωρήσει τις σειρές προϊόντων της με τσιπ έτοιμα για AI

Oracle: Ενισχύει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Oracle επιχειρεί να ενισχύσει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη

Η Oracle εισάγει δυνατότητες παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης στην υποδομή και τις εφαρμογές της στο cloud για να συμπληρώσει την παραδοσιακή τεχνητή νοημοσύνη που είναι ήδη ενσωματωμένη σε αυτές

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη

Το ρομπότ Σοφία (σε άπταιστα Ελληνικά) κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων του in και οι απαντήσεις της παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον