Σημαντικές στηρίξεις από την άνοδο του Nikkei της Ιαπωνίας έλαβαν σήμερα οι ασιατικές αγορές, αφού η κεντρική τράπεζα της χώρας άφησε αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο πολιτικής στην τελευταία της συνεδρίαση του έτους.

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας δεν έκανε καμία αλλαγή στην πολιτική αρνητικών επιτοκίων, διατηρώντας το επιτόκιο αναφοράς στο -0,1%. Η κεντρική τράπεζα διατήρησε επίσης σταθερή τη στάση της σχετικά με την πολιτική ελέγχου της καμπύλης αποδόσεων αμετάβλητη.

Ο Nikkei 225 έκλεισε με άνοδο 1,41% στις 33.219,39 μονάδες, ενώ ο Topix έκλεισε με κέρδη 0,73% στις 2.333,81 μονάδες.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 έκλεισε με άνοδο 0,84% στις 7.489,10 μονάδες, ενώ ο Kospi της Νότιας Κορέας έκλεισε με μικρές διακυμάνσεις στις 2.568,55 μονάδες. Ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq κέρδισε 0,86% στις 858,30 μονάδες αφού έφτασε στο υψηλότερο επίπεδό της από τις 22 Σεπτεμβρίου τη Δευτέρα.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 0,94% την τελευταία ώρα διαπραγμάτευσης, ενώ ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας σημείωσε άνοδο 0,14%.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η ιαπωνική Nippon Steel υποχώρησε κατά 5,8% στα 3.052 γιεν, αφού συμφώνησε να αγοράσει την U.S. Steel για 14,9 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά. Η Nippon Steel αγοράζει την US Steel για 55 δολάρια ανά μετοχή, που αντιπροσωπεύει ένα premium σχεδόν 40% από την τελευταία τιμή κλεισίματος της US Steel την Παρασκευή.

Την ίδια ώρα, η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας εξέτασε το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης τον Δεκέμβριο, αλλά τελικά αποφάσισε να διατηρήσει τα επιτόκια στο 4,35%, σύμφωνα με τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασής της. Η RBA είπε ότι η υπόθεση για την αύξηση των επιτοκίων συνδέεται με τις προσδοκίες ότι ο πληθωρισμός θα παραμείνει πάνω από τον στόχο του 2% για παρατεταμένη περίοδο και ότι υπάρχουν κίνδυνοι να παραταθεί αυτή η περίοδος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές