Ένας από τους πολλούς μύθους που καλλιεργήθηκαν πριν και κατά τη διάρκεια των μνημονίων ήταν και η επαρχιώτικη, εγωκεντρική αλλά συνάμα βολική άποψη ότι οι ξένοι είχαν βάλει στο μάτι τη χώρα μας με στόχο να την καταστρέψουν.

Για όλα τα δεινά ευθύνονταν οι αγορές, ξένοι ηγέτες και αξιωματούχοι, παγκόσμιοι οργανισμοί και έγκυρα διεθνή έντυπα. Όλοι αυτοί – μαζί ή χώρια – υποτίθεται ότι εξύφαιναν νυχθημερόν μηχανορραφίες, έστηναν παγίδες εναντίον μας και απεργάζονταν ύποπτα σενάρια και σχέδια για να μας εξαφανίσουν.

Ο μύθος αυτός καταρρέει με πάταγο. Οι μεγάλοι επενδυτικοί οίκοι προσφέρουν απλόχερα αναβαθμίσεις, ενώ τα εύσημα και τα κολακευτικά λόγια για τις επιδόσεις μας – ενίοτε με δόσεις υπερβολής – τώρα περισσεύουν.

Απ΄ ό,τι φαίνεται, οι «κακοί ξένοι» μάλλον δεν είχαν ποτέ κάτι προσωπικό εναντίον μας. Είναι αυτονόητο ότι οι μόνοι υπεύθυνοι για τις επιτυχίες ή τις αποτυχίες είμαστε εμείς οι ίδιοι.

Ας το κρατήσουμε αυτό, πριν αρχίσουν να μας κατατρύχουν και πάλι σύνδρομα καταδίωξης στην απευκταία περίπτωση πιθανού πισωγυρίσματος στο μέλλον.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Opinion