Η Hyperloop One, η εταιρεία που μαγνήτισε την προσοχή του κοινού και των ΜΜΕ με την υπόσχεση των υπόγειων μεταφορών με ταχύτητες αεροπλάνου, εκποιεί τα τελευταία περιουσιακά στοιχεία της πριν βάλει λουκέτο.

Η αμερικανική Hyperloop One ιδρύθηκε το 2014 με στόχο να υλοποιήσει το όραμα που είχε παρουσιάσει ένα χρόνο νωρίτερα ο Ίλον Μασκ: Κάψουλες μαγνητικής αιώρησης που θα κινούνται σχεδόν με την ταχύτητα του ήχου μέσα σε υπόγειες σήραγγες από τις οποίες έχει πρώτα αφαιρεθεί ο αέρας ώστε να περιοριστούν οι τριβές.

Τρένα: Υπερηχητικά, αυτόνομα και ηλεκτρομαγνητικά στο μέλλον

Αρκετές ακόμα εταιρείες ιδρύθηκαν μα κάνουν την ιδέα πραγματικότητα, όμως η Hyperloop One ήταν η πιο γνωστή.

Στη δοκιμαστική σήραγγα μισού χιλιομέτρου που στήθηκε κοντά στο Λας Βέγκας, υπάλληλοι της εταιρείας ταξίδευαν με ταχύτητα 172 χιλιομέτρων την ώρα.

Από την ίδρυσή της η εταιρεία συγκέντρωσε συνολικές επενδύσεις 450 εκατ. δολαρίων, μεταξύ άλλων από τον Ρίτσαρντ Μπράνσον, λόγω του οποίου μετονομάστηκε για ένα διάστημα σε Virgin Hyperloop One.

Ο όμιλος Virgin αποχώρησε όταν η εταιρεία αποφάσισε πέρυσι να εγκαταλείψει την ιδέα της μεταφοράς ανθρώπων και να εστιαστεί στα φορτία.

Σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι τεχνικές δυσκολίες, όπως η αδυναμία της κάψουλας να στρίβει.

Η εταιρεία που απασχολούσε πάνω από 200 εργαζομένους έκλεισε τα γραφεία της στο Λος Άντζελες και προσπαθεί τώρα να πουλήσει τη δοκιμαστική πίστα και τον εξοπλισμό της πριν απολύσει και τους τελευταίους υπαλλήλους στις 31 Δεκεμβρίου, ανέφερε το Bloomberg.

Με την ιδέα του Hyperloop συνεχίζουν πάντως να πειραματίζονται άλλες εταιρείες όπως οι Hardt Hyperloop, Hyperloop Transportation Technologies Inc. και Swisspod Technologies.

Πηγή:in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή