Το ποσό των 1,34 δισ. δολαρίων έλαβε η Ουκρανία ως έκτη πρόσθετη χρηματοδότηση στο πλαίσιο του έργου της Παγκόσμιας Τράπεζας «Υποστήριξη των δημόσιων δαπανών για την ενίσχυση της λογοδοσίας και της βιώσιμης διακυβέρνησης στην Ουκρανία»(Ειρήνη στην Ουκρανία) , ανακοίνωσε τη Δευτέρα το ουκρανικό υπουργείο Οικονομικών.

Η χρηματοδότηση αποτελείται από δάνειο ύψους 1,086 δισ. δολαρίων ΗΠΑ από την Παγκόσμια Τράπεζα, το οποίο εκταμιεύθηκε μέσω του Καταπιστευματικού Ταμείου για την παροχή αναγκαίας πιστωτικής στήριξης στην Ουκρανία με την εγγύηση της κυβέρνησης της Ιαπωνίας. Η έκτη πρόσθετη χρηματοδότηση του προγράμματος «Ειρήνη στην Ουκρανία» περιλαμβάνει επίσης τις κάτωθι επιχορηγήσεις:

Ερευνα: Μικρός ο οικονομικός αντίκτυπος ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ

190 εκατ. δολάρια ΗΠΑ από τη Νορβηγία μέσω του Καταπιστευματικού Ταμείου για την Ανάκαμψη της Ουκρανίας (URTF),

50 εκατ. ευρώ από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής,

20 εκατ. δολάρια ΗΠΑ από την κυβέρνηση της Ελβετίας.

Το υπουργείο ανέφερε ότι τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για τη μερική αντιστάθμιση δαπανών του ουκρανικού κρατικού προϋπολογισμού που δεν σχετίζονται με την ασφάλεια και την άμυνα, συμπεριλαμβανομένων των κοινωνικών πληρωμών γήρατος και των πληρωμών σε υπαλλήλους της κρατικής υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης.

«Η διεθνής οικονομική βοήθεια αποτελεί σημαντική συμβολή στη διατήρηση της χρηματοπιστωτικής και οικονομικής σταθερότητας της Ουκρανίας και μας επιτρέπει να εξασφαλίσουμε τις κοινωνικές δαπάνες προτεραιότητας κατά τη διάρκεια του πολέμου. Από την έναρξη της πλήρους εισβολής, οι κυβερνήσεις της Ιαπωνίας, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Νορβηγίας και της Ελβετίας έχουν επανειλημμένα επιδείξει την αμέριστη υποστήριξη και αλληλεγγύη τους προς την Ουκρανία. Είμαι ευγνώμων στους εταίρους μας για την προθυμία τους να συνεργαστούν και να μας βοηθήσουν σε μια κρίσιμη στιγμή για την Ουκρανία». δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ουκρανίας Sergii Marchenko.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή