Υποχώρησε η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου στην πρεμιέρα της τελευταίας εβδομάδας του 2023.

Η απόδοση του τίτλου υποχώρησε κατά 2 μονάδες βάσης στο 3,887%. Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου παρέμεινε αμετάβλητη στο 4,339%.

Δολάριο: Υποχωρεί και οδεύει για ετήσιες απώλειες περίπου 1,84%

Οι αποδόσεις κινούνται αντιστρόφως ανάλογα με τις τιμές. Οι αμερικανικές αγορές ήταν κλειστές τη Δευτέρα λόγω των εορτών των Χριστουγέννων.

Οι κινήσεις της Τρίτης ήρθαν αφού οι έμποροι έλαβαν ενθαρρυντικά στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα.

Ο δείκτης πληθωρισμού  που παρακολουθεί στενά η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ για να αντλήσει συμπεράσματα για τις πληθωριστικές πιέσεις, ο  δείκτης τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών, αυξήθηκε 0,1% σε σχέση με τον μήνα Νοέμβριο και 3,2% σε ετήσια βάση. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν αύξηση 0,1% για το μήνα και 3,3% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με το Dow Jones.

«Τίποτα στην έκθεση δεν υποδηλώνει ότι ο τομέας των προσωπικών καταναλωτικών δαπανών στις ΗΠΑ είναι κοντά στο να ανατραπεί, οπότε το ερώτημα που παραμένει είναι αν η τρέχουσα βελτίωση του κόστους των αγαθών μπορεί να διατηρηθεί σε ένα περιβάλλον αρκετά υψηλής ζήτησης» εκτιμά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Marketfield Asset Management, Μάικλ Σαούλ.

«Αν μπορεί, τότε η FOMC μπορεί πιθανώς να πραγματοποιήσει την πρόθεσή της να χαλαρώσει την πολιτική της το 2024, αλλά οποιαδήποτε αντιστροφή της τάσης των τιμών θα καταστήσει πολύ πιο δύσκολο να δικαιολογηθεί μια ουσιαστική στροφή στην πολιτική» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες