Η Apple κατέθεσε έφεση την Τρίτη κατά της απόφασης απαγόρευσης των εισαγωγών Apple Watch βάσει καταγγελίας από την εταιρεία τεχνολογίας ιατρικής παρακολούθησης Masimo (MASI. O) αφού η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αρνήθηκε να ασκήσει βέτο σε κυβερνητικό δικαστήριο, σύμφωνα με το REUTERS.

Ο τεχνολογικός γίγαντας υπέβαλε επίσης αίτημα έκτακτης ανάγκης την Τρίτη στο Εφετείο των ΗΠΑ για να σταματήσει την απαγόρευση.

Apple: Σε επαφές με εκδότες για εκπαίδευση μοντέλων ΑΙ

Ζήτησε από την Ομοσπονδιακή Περιφέρεια να αναστείλει την απαγόρευση τουλάχιστον έως ότου η Υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων των ΗΠΑ αποφασίσει εάν οι επανασχεδιασμένες εκδόσεις των ρολογιών της παραβιάζουν τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της Masimo και να θέσει την απαγόρευση σε αναμονή μέχρι το δικαστήριο να εξετάσει το αίτημα της Apple. Το τελωνείο αναμένεται να λάβει την απόφασή του στις 12 Ιανουαρίου, δήλωσε η Apple.

Ο Masimo κατηγόρησε την Apple ότι προσέλαβε τους υπαλλήλους της, έκλεψε την τεχνολογία παλμικής οξυμετρίας και την ενσωμάτωσε στο δημοφιλές Apple Watch.

Η εντολή της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου των ΗΠΑ (ITC) απαγορεύει τις εισαγωγές και τις πωλήσεις ρολογιών Apple που χρησιμοποιούν τεχνολογία για την ανάγνωση των επιπέδων οξυγόνου στο αίμα. Η Apple έχει συμπεριλάβει τη λειτουργία παλμικού οξυμέτρου στα έξυπνα ρολόγια της, ξεκινώντας από το μοντέλο Series 6 το 2020.

Η εκπρόσωπος εμπορίου των ΗΠΑ Katherine Tai αποφάσισε να μην αντιστρέψει την απαγόρευση μετά από προσεκτικές διαβουλεύσεις και η απόφαση της ITC κατέστη οριστική στις 26 Δεκεμβρίου, δήλωσε το γραφείο του εμπορικού αντιπροσώπου την Τρίτη.

«Διαφωνούμε έντονα με την απόφαση της USITC και την επακόλουθη εντολή αποκλεισμού και λαμβάνουμε όλα τα μέτρα για να επιστρέψουμε τα Apple Watch Series 9 και Apple Watch Ultra 2 στους πελάτες στις ΗΠΑ το συντομότερο δυνατό», ανέφερε η Apple σε δήλωσή της την Τρίτη.

Ένας εκπρόσωπος της Apple επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία έχει ασκήσει έφεση κατά της απαγόρευσης στο Εφετείο των ΗΠΑ για το Federal Circuit στην Ουάσινγκτον. Η ITC απέρριψε την περασμένη εβδομάδα το αίτημα της Apple για παύση της απαγόρευσης κατά τη διάρκεια της διαδικασίας προσφυγής.

Δικαστικός μαραθώνιος

Εκπρόσωποι της Masimo δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό την Τρίτη, ανέφερε το REUTERS.

«Ο δικαστικός μας εμπειρογνώμονας προέβλεψε ότι μια πιθανή έφεση της Apple θα παρέτεινε την «τελική» ετυμηγορία της υπόθεσης ITC περίπου άλλο ένα έτος», ανέφεραν αναλυτές της Stifel σε σημείωμα.

Η Apple έχει σταματήσει τις πωλήσεις των smartwatches Series 9 και Ultra 2 στις Ηνωμένες Πολιτείες από την περασμένη εβδομάδα, αν και τα ρολόγια παραμένουν διαθέσιμα από άλλους λιανοπωλητές, συμπεριλαμβανομένης της Amazon (AMZN. O), Best Buy <BBY.N> και Walmart <WMT.N> από την Τρίτη.

Η απαγόρευση δεν επηρεάζει το Apple Watch SE, ένα λιγότερο ακριβό μοντέλο, το οποίο θα συνεχίσει να πωλείται. Τα ρολόγια που έχουν πωληθεί στο παρελθόν δεν θα επηρεαστούν από την απαγόρευση.

Μια δίκη ενόρκων σχετικά με τους ισχυρισμούς της Masimo στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Καλιφόρνια έληξε με κακοδικία τον Μάιο. Η Apple μήνυσε ξεχωριστά την Masimo για παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Delaware και χαρακτήρισε τις νομικές ενέργειες της Masimo «ελιγμό για να ανοίξει ένα μονοπάτι» για το δικό της ανταγωνιστικό έξυπνο ρολόι.

Μια προεδρική διοίκηση δεν έχει ασκήσει βέτο σε απόφαση της ITC από το 2013, όταν η κυβέρνηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα ανέτρεψε την απαγόρευση εισαγωγής των iPhone και iPad της Apple στη διαμάχη της εταιρείας με τη Samsung.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν τον Φεβρουάριο επέλεξε να μην ασκήσει βέτο σε ξεχωριστή απαγόρευση εισαγωγής ρολογιών Apple με βάση καταγγελία παραβίασης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας από την εταιρεία ιατρικής τεχνολογίας AliveCor. Η ITC έχει αναστείλει την απαγόρευση για άλλους λόγους.

Η σειρά wearables, σπιτιού και αξεσουάρ της Apple, η οποία περιλαμβάνει το Apple Watch, τα ακουστικά AirPods και άλλα προϊόντα, έφερε έσοδα 8,28 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά το τρίτο τρίμηνο του 2023, σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης