Μια αποστολή διάσωσης της τάξης των 17 δισ. ευρώ προετοιμάζει η Apple, μόλις λίγες ημέρες πριν από την απαγόρευση των smartwatches της στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με το Bloomberg, η προσπάθεια περιλαμβάνει διορθώσεις λογισμικού και άλλες πιθανές λύσεις.

Οι μηχανικοί της εταιρείας αγωνίζονται να κάνουν αλλαγές στους αλγόριθμους της συσκευής που μετρούν το επίπεδο οξυγόνου στο αίμα του χρήστη – ένα χαρακτηριστικό που η Masimo Corp. έχει υποστηρίξει ότι παραβιάζει τις ευρεσιτεχνίες της. Προσαρμόζουν τον τρόπο με τον οποίο η τεχνολογία καθορίζει τον κορεσμό του οξυγόνου και παρουσιάζει τα δεδομένα στους πελάτες, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν τις εργασίες.

Πρόκειται για μια προσπάθεια με υψηλό ρίσκο, που δεν έχει ξαναγίνει από την Apple. Αν και τα προϊόντα της κατασκευάστριας εταιρείας iPhone έχουν προηγουμένως αποκλειστεί σε ορισμένες χώρες λόγω νομικών διαφορών, αυτός ο περιορισμός θα πλήξει ένα από τα προϊόντα που της αποφέρουν μεγάλο μέρος από τα κέρδη της και μάλιστα μέσα στα Χριστούγεννα. Εάν δεν υπάρξει κάποιο βέτο της τελευταίας στιγμής από τον Λευκό Οίκο, η απαγόρευση που επιβλήθηκε από την Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου θα τεθεί σε ισχύ στις 25 Δεκεμβρίου.

Η Apple θα μπορούσε να συμβιβαστεί με τη Masimo, αν και αυτή είναι μια οδός που συνήθως προτιμά να μην ακολουθεί. Προς το παρόν, η Apple επικεντρώνεται στην τροποποίηση της τεχνολογίας της και προσπαθεί να κερδίσει την ευμένεια των ρυθμιστικών αρχών.

Apple: Έφθασε να αξίζει όσο όλο το Γαλλικό χρηματιστήριο

Επιλογές

Εάν η απαγόρευση ισχύσει, η Apple επεξεργάζεται μια σειρά από νομικές και τεχνικές επιλογές. Ήδη, έχει αρχίσει να προετοιμάζει τα καταστήματα για την αλλαγή. Έστειλε νέες πινακίδες στα καταστήματα λιανικής πώλησης που προωθούν το Apple Watch χωρίς να δείχνουν φωτογραφίες των Series 9 και Ultra 2 – δύο μοντέλα τα οποία στοχεύει η απαγόρευση.

Το χαμηλού κόστους ρολόι SE της εταιρείας θα εξακολουθεί να είναι διαθέσιμο.

Η Apple σκοπεύει να σταματήσει να πουλάει τα απαγορευμένα ρολόγια στον ιστότοπό της την Πέμπτη και στη συνέχεια να τα αποσύρει από τα περίπου 270 καταστήματα της μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου.

Η είδηση έστειλε τη μετοχή της Apple κάτω από 1% τη Δευτέρα, ενώ οι μετοχές της Masimo κέρδισαν 3,2%.

Σε ανακοίνωσή της, η Masimo ανέφερε ότι η απόφαση για την απαγόρευση των μοντέλων Apple Watch «αποδεικνύει ότι ακόμη και η πιο ισχυρή εταιρεία στον κόσμο πρέπει να τηρεί το νόμο».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης