Τις τελευταίες εβδομάδες η Apple βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με μεγάλους εκδότες για τη χρήση των αρχείων τους στην εκπαίδευση μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης (AI), αποκαλύπτουν οι New York Times, μια εξέλιξη που επιβεβαιώνει ότι ο δημιουργός του iPhone δεν θέλει να χάσει το τρένο των εξελίξεων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Apple έχει προτείνει συμφωνίες τουλάχιστον 50 εκατ. δολαρίων για την εκπαίδευση μοντέλων «γενετικής» τεχνητής νοημοσύνης, τα οποία εκπαιδεύονται από μεγάλους όγκους κειμένων και εικόνων για να μάθουν να απαντούν σε ερωτήσεις και να παράγουν πρωτότυπο περιεχόμενο.

Apple: Τρέχει να προλάβει τις αλλαγές πριν την απαγόρευση των smartwatches της στις ΗΠΑ

Σύμφωνα με ανώνυμες πηγές που επικαλείται η αμερικανική εφημερίδα, η λίστα των εκδοτών στους οποίους απευθύνθηκε η Apple περιλαμβάνει την Condé Nast, η οποία εκδίδει τη Vogue και το New Yorker, καθώς και το NBC News και την IAC, η οποία εκδίδει το People και το Daily Beast.

H Apple ήταν απρόθυμη να σκανάρει αδιακρίτως υλικό από το Διαδίκτυο

Η Apple έδειχνε μέχρι τώρα να απουσιάζει από τη δημόσια συζήτηση για την ΑΙ, αν και η εταιρεία αξιοποιεί αλγορίθμους μηχανικής μάθησης σε λειτουργίες των συσκευών της όπως ο ψηφιακός βοηθός Siri και η αυτόματη βελτιστοποίηση φωτογραφιών.

Μέχρι σήμερα όμως δεν έχει παρουσιάσει κάτι αντίστοιχο σαν το ChatGPT της OpenAI, το Bing της Microsoft, ή το Bard της Google, μηχανές διαλόγου που παράγουν κείμενα και εικόνες και υπόσχονται να αλλάξουν τον τρόπο που εργαζόμαστε και παράγουμε περιεχόμενο.

Ορισμένοι εκδότες πάντως δεν εμφανίστηκαν θετικοί στις προτάσεις της Apple, γράφουν οι New York Times, επισημαίνοντας ότι οι ειδησεογραφικοί οργανισμοί παραμένουν καχύποπτοι απέναντι στους γίγαντες της τεχνολογίας.

Εταιρείες όπως η OpenAI βρίσκονται εξάλλου αντιμέτωπες με αγωγές από εκδότες, συγγραφείς και άλλους δημιουργούς για την αυθαίρετη χρήση των έργων τους στην εκπαίδευση των μοντέλων ΑΙ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η Apple ήταν απρόθυμη να σκανάρει αδιακρίτως υλικό από το Διαδίκτυο και προτίμησε να προτείνει συμφωνίες.

Συμφωνία με τον μεγάλο εκδοτικό οίκο Axel Springer για τη χρήση του αρχείου του εξασφάλισε πρόσφατα και η OpenAI.

Πηγή:in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης

Τεχνητή νοημοσύνη: Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι συνεργασίες Microsoft-Amazon
Tεχνητή νοημοσύνη |

Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι ΑΙ συνεργασίες Microsoft-Amazon

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας ζητά από τα ενδιαφερόμενα τρίτα μέρη τις απόψεις τους σχετικά με τις μεγάλες συνεργασίες που συνήψαν η Microsoft και η Amazon με μικρότερες εταιρείες AI