Μικρή υποχώρηση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, μειώνοντας τα κέρδη της προηγούμενης ημέρας, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούσαν τις εξελίξεις στην Ερυθρά Θάλασσα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού τύπου Brent υποχωρούσαν κατά 53 σεντς ή 0,65% στα 80,54 δολάρια το βαρέλι. Τα futures του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate σημείωσαν πτώση κατά 62 σεντς ή 0,82% στα 74,95 δολάρια.

Ασιατικά χρηματιστήρια: Θετικό το κλίμα στις αγορές

Και οι δύο δείκτες αναφοράς ενισχύθηκαν περισσότερο από 2% στην προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς οι νέες επιθέσεις σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα προκάλεσαν φόβους για διαταραχή της ναυτιλίας, με περαιτέρω στήριξη των τιμών από τις ελπίδες για μείωση των αμερικανικών επιτοκίων που θα μπορούσε να ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη και να τροφοδοτήσει τη ζήτηση.

Παρά τις επιθέσεις από την υποστηριζόμενη από το Ιράν πολιτοφυλακή Χούθι της Υεμένης, μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες όπως η Maersk και η γαλλική CMA CGM συνέχισαν τη διέλευση από την Ερυθρά Θάλασσα μετά την ανάπτυξη πολυεθνικής δύναμης στην περιοχή.

Η προοπτική μιας παρατεταμένης ισραηλινής στρατιωτικής εκστρατείας στη Γάζα παραμένει επίσης σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει το κλίμα στην αγορά.

Οι ισραηλινές δυνάμεις σφυροκόπησαν την Τετάρτη την κεντρική Γάζα από ξηράς, θάλασσας και αέρος, ενώ ο αρχηγός του ισραηλινού επιτελείου Χέρζι Χάλεβι δήλωσε στους δημοσιογράφους την Τρίτη ότι ο πόλεμος στη Γάζα θα συνεχιστεί «για πολλούς μήνες».

Οι φορτώσεις πετρελαίου στο ρωσικό λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας, το Νοβοροσίσκ, ανεστάλησαν λόγω καταιγίδας την Τετάρτη, όπως ανέφεραν πηγές στο Reuters.

Τα αμερικανικά αποθέματα αργού αναμένεται  να είναι μειωμένα κατά 2,6 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, ενώ τα αποθέματα αποσταγμάτων και βενζίνης αναμένεται πιθανότατα να έχουν αυξηθεί, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities