Η ταχύτερη αποκλιμάκωση των επιτοκίων που ευνοεί τις τοποθετήσεις στα ελληνικά εταιρικά ομόλογα καθώς και η διατήρηση την ανοδικής κίνησης των ελληνικών μετοχών λόγω κυρίως των ευνοϊκότερων αναπτυξιακών προοπτικών που έχουμε το 2024 σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, αποτελεί το βασικό επενδυτικό σενάριο για το 2024 της Χρυσοχοΐδης ΑΧΕΠΕΥ.

Όπως εκτιμά, το διακύβευμα για την ελληνική οικονομία κατά την χρονιά που ανατέλλει οσονούπω αφορά στην ταχύτερη απορρόφηση των κοινοτικών ροών παράλληλα με τον περιορισμό των προσφυγών, την ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης και την αποτροπή καθυστερήσεων στις απαραίτητες διοικητικές αποφάσεις ώστε η χώρα να εκμεταλλευτεί αυτή τη μοναδική ευκαιρία ανάπτυξης. Η χρηματιστηριακή εταιρεία, θεωρεί πως το 2024 θα είναι μία καλή χρονιά για τα εταιρικά ομόλογα που είναι εισηγμένα στο χρηματιστήριο της Αθήνας.

Οι τοπ μετοχικές επιλογές

Παράλληλα, οι τοπ μετοχικές επιλογές της από την εγχώρια αγορά αφορούν τους τίτλους των Coca Cola HBC με τιμή στόχο τα 30 ευρώ, ΟΤΕ με τιμή στόχο τα 16,14 ευρώ, ΟΠΑΠ με τιμή στόχο 18,5 ευρώ, Τιτάν με τιμή στόχο τα 24 ευρώ, Αutohellas με τιμή στόχο τα 18 ευρώ, Εpsilon Net με τιμή στόχο τα 11 ευρώ, την Profile με τιμή στόχο τα 6 ευρώ και τη Μοτοδυναμική με τιμή στόχο τα 4,80 ευρώ. Επίσης ενδιαφέρον παρουσιάζει, όπως αναφέρει και η περίπτωση της Αεροπορίας Αιγαίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές