Χωρίς σαφή κατεύθυνση έκλεισε σήμερα η Wall Street, με το μεγαλύτερο μέρος των κινήσεων αναλώθηκε στην αφομοίωση των επιπέδων, καθώς οι δείκτες βρίσκονται πλησίον των ιστορικών υψηλών τους.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε κέρδη 0,30% στις 37.657 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,14% στις 4.781 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,16% στις 15.099 μονάδες.

Στο επίκεντρο σήμερα βρέθηκε η αγωγή των New York Times κατά της Microsoft, της δημιουργού του ChatGPT OpenAI, για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων και κατάχρηση πνευματικής ιδιοκτησίας της εφημερίδας. Η μετοχή της ΝΥΤ σημείωσε κέρδη 2,5%, ενώ η Microsoft υποχώρησε κατά μόλις 0,3%.

Κοντά στα ιστορικά υψηλά

Στο μεταξύ οι δείκτες παρέμειναν πλησίον ιστορικών υψηλών, μετά από οκτώ συνεχόμενες ανοδικές εβδομάδες. Με μόλις δύο συνεδριάσεις να απομένουν για το κλείσιμο του έτους, ο Dow και ο S&P 500 είναι κερδίζουν 13% και 24%, αντίστοιχα στο 12μηνο. Ο Nasdaq σημειώνει άλμα 44%, ξεπερνώντας τις επιδόσεις εν μέσω της ανάκαμψης της τεχνολογίας mega-cap και της φρενίτιδας της τεχνητής νοημοσύνης.

Υπήρξε «ενθουσιασμός» στην αγορά πρόσφατα, δήλωσε ο Scott Wren, ανώτερος στρατηγικός αναλυτής του Wells Fargo Investment Institute. Και «δεν με εκπλήσσει που θα συνεχιστεί αυτή την εβδομάδα».

Ωστόσο, είπε ότι η αγορά μπορεί να είναι υπερβολικά αισιόδοξη, ειδικά εάν η Federal Reserve αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια αργότερα από ό,τι αναμένουν οι επενδυτές. Η αγορά τιμολογεί με πιθανότητα μεγαλύτερη από 70% μείωσης των επιτοκίων στη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας τον Μάρτιο, σύμφωνα με το FedWatch του Ομίλου CME.

«Οι προσδοκίες είναι πολύ υψηλές αυτή τη στιγμή», δήλωσε η Julie Biel, διαχειρίστρια χαρτοφυλακίου και επικεφαλής στρατηγικής αγοράς στην Kayne Anderson Rudnick. «Αυτό ενισχύει τη νευρικότητα την ώρα που η Fed εξακολουθεί να φαίνεται πολύ πρόθυμη να μην κάνει τα λάθη της δεκαετίας του 1970», πρόσθεσε.

Άλλωστε, σύμφωνα με τα στοιχεία της CFRA το 90% των μετοχών του S&P 500 διαπραγματεύονται πάνω από τον κινητό μέσο όρο των 50 ημερών, υποδηλώνοντας μια «λίγη υπερβολή» στην αγορά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street