Και φέτος το Forbes ανακοίνωσε τον κατάλογο με τις προσωπικότητες που δέχθηκαν τα πιο ισχυρά χτυπήματα στην καριέρα τους.

«Αυτή (η λίστα) δεν είναι μια γκαλερί απατεώνων. Ορισμένα από τα παρακάτω ονόματα προκάλεσαν τη δική τους πτώση. Άλλοι «σκόνταψαν» για πιο διφορούμενους λόγους: ανεπαρκείς επιχειρηματικές επιδόσεις, έλλειψη εμπιστοσύνης στην ηγεσία τους ή ισχυρισμοί που δεν έχουν ακόμη αποδειχθεί», γράφει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα.

Μέλη της μεσαίας τάξης αισθάνονται 3 στους 10 εκατομμυριούχους

Σε κάθε περίπτωση μπορεί να αποδειχθούν ανθεκτικοί και να βρουν αλλού την επιτυχία, ή ακόμη και να διεκδικήσουν ξανά τον θρόνο που κάποτε κατείχαν.

Η «ανάσταση» καριέρας είναι μια μορφή τέχνης – μια συνηθισμένη – που οι Αμερικανοί, ιδίως, συχνά γιορτάζουν.

Εξάλλου, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στην αποτυχία βρίσκουμε τα μαθήματα για την επιτυχία.

Μερικά από τα ονόματα της λίστας είναι:

Bob Menendez (D-N.J.), γερουσιαστής των ΗΠΑ

Mπόμπ Μενέντεζ

Αν και απέρριψε τις εκκλήσεις για παραίτηση και αρνείται τα αδικήματα, ήταν μια δύσκολη χρονιά για τον αμφιλεγόμενο γερουσιαστή του Νιου Τζέρσεϊ.

Τον Σεπτέμβριο, ο Μενέντεζ παραπέμφθηκε σε δίκη για ομοσπονδιακές κατηγορίες διαφθοράς, αντιμετωπίζοντας ισχυρισμούς ότι ο ίδιος και η σύζυγός του συμμετείχαν σε ένα σχέδιο δωροδοκίας που θα μπορούσε να βοηθήσει επιχειρηματίες του Νιου Τζέρσεϊ και την κυβέρνηση της Αιγύπτου.

Κατά τη διάρκεια έρευνας στο σπίτι του και στη θυρίδα του, οι ερευνητές βρήκαν 550.000 δολάρια σε κρυμμένα μετρητά και ράβδους χρυσού αξίας άνω των 100.000 δολαρίων.

Σε αντίθεση με το 2015, όταν ο Μενέντεζ αντιμετώπισε κατηγορίες για δωροδοκία, τις οποίες αρνήθηκε και τελικά απορρίφθηκαν, οι σύμμαχοι των Δημοκρατικών δεν τον υπερασπίστηκαν, ζητώντας την παραίτησή του αυτή τη φορά.

Έτσι, ο Μενέντεζ παραιτήθηκε από την ηγετική του θέση στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας σύμφωνα με το καταστατικό των Δημοκρατικών, δηλώνοντας αθώος.

Chris Licht, πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του CNN

Ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος του CNN, Κρις Λιχτ

Μόλις πέρυσι, ο Λιχτ μεταπήδησε από εκτελεστικός παραγωγός του «Late Show With Stephen Colbert» στο γωνιακό γραφείο του CNN, χωρίς να έχει διευθύνει ποτέ κάτι τόσο τεράστιο και περίπλοκο όσο ένα παγκόσμιο καλωδιακό δίκτυο.

Αν και υποσχέθηκε να αναμορφώσει το CNN, αυτό που αντιμετώπισε πολύ γρήγορα ήταν πτώση στην τηλεθέαση του δικτύου.

«Το κερασάκι στη τούρτα» μπήκε από ένα άρθρο του Atlantic, όπου δημοσίευσε ένα καταστροφικό προφίλ του μαχόμενου διευθύνοντος συμβούλου, ο οποίος είχε συναινέσει να περάσει κάποιες ώρες με τον συγγραφέα Tim Alberta, για να γράψει το εν λόγω άρθρο.

Η ιστορία παρέμεινε αρκετό διάστημα στην επικαιρότητα με αποτέλεσμα ο Κρις Λιχτ να χάσει την εμπιστοσύνη της ειδησεογραφικής ομάδας του CNN.

Λίγες ημέρες αργότερα, απολύθηκε μετά από μόλις 15 μήνες στο τιμόνι.

Marc Tessier-Lavigne, πρώην πρόεδρος, Πανεπιστήμιο Stanford

Marc Tessier-Lavigne, πρώην πρόεδρος, Πανεπιστήμιο Stanford

Η αλήθεια είναι ότι ένας φοιτητής δημοσιογραφίας δεν συμβάλλει καθημερινά στην πτώση ενός προέδρου. Αλλά μετά από ρεπορτάζ της φοιτητικής εφημερίδας Stanford Daily οδήγησε σε ανεξάρτητο έλεγχο του επιστημονικού του έργου, κι έτσι το Στάνφορντ ανακοίνωσε τον Ιούλιο ότι ο πρόεδρός του θα παραιτηθεί, ανακαλώντας αρκετές ερευνητικές εργασίες δεκαετιών.

Τα ευρήματα της επανεξέτασης του θέματος «έδειξαν» ότι ο σοβαρότερος ισχυρισμός περί απάτης «φαίνεται να είναι λανθασμένος» και ότι ο Tessier-Lavigne «δεν συμμετείχε προσωπικά σε ερευνητικό παράπτωμα» στις εργασίες που εξετάστηκαν.

Ωστόσο εντοπίστηκαν σημαντικές ατέλειες σε ορισμένες μελέτες που έγιναν από μέλη του εργαστηρίου του.

Tucker Carlson,  προσωπικότητα των μέσων ενημέρωσης

Ο αμφιλεγόμενος παρουσιαστής μεταφέρει την εκπομπή του στο Twitter

Για χρόνια, ο πρώην οικοδεσπότης του Fox News Carlson έπαιζε με ρατσιστικά ένστικτα τηλεθεατών μιλώντας σχετικά με την αλλαγή των δημογραφικών στοιχείων της χώρας, αναλύοντας ρατσιστικές θεωρίες συνωμοσίας όπως η «μεγάλη αντικατάσταση».

Διαστρέβλωνε ιστορίες τοπικών ειδήσεων για να υποδηλώσει ότι οι Αμερικανοί χάνουν την εξουσία από τους μετανάστες στην προσπάθεια του να προσελκύσει περισσότερους από τρία εκατομμύρια τηλεθεατές κάθε βράδυ.

Το δίκτυο του Fox δεν εξήγησε δημοσίως την απότομη απόλυσή του, αλλά οι εικασίες των μέσων ενημέρωσης έχουν υποδείξει ως πιθανό καταλυτικό παράγοντα ένα εμπρηστικό κείμενο που έστειλε ο Carlson μετά την επίθεση στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021.

Τώρα, ο Κάρλσον επιστρέφει με το λανσάρισμα μιας υπηρεσίας streaming, προτείνοντας να «πει την απροκάλυπτη αλήθεια» στους θαυμαστές της με το χαμηλό κόστος των μόλις 72 δολαρίων το χρόνο.

Rosalind Brewer, πρώην CEO, Walgreens Boots Alliance

Rosalind Brewer, πρώην CEO, Walgreens Boots Alliance

Το ερώτημα για το αν η Roz Brewer θα έπαιρνε θέση διευθύνοντος συμβούλου ήταν εδώ και καιρό ένα ερώτημα του πότε, όχι του αν. Πριν αναλάβει την κορυφαία θέση στην Walgreens Boots Alliance τον Μάρτιο του 2021, η τότε διευθύνουσα σύμβουλος λειτουργίας της Starbucks είχε θεωρηθεί πιθανή διάδοχος στον γίγαντα του καφέ, κατείχε τον τίτλο της διευθύνουσας συμβούλου στο Sam’s Club της Walmart και είχε επίμονη παρουσία σε διάφορες λίστες με τις πιο ισχυρές γυναίκες.

Ωστόσο, λιγότερο από τρία χρόνια αργότερα, η Walgreens αναζητούσε και πάλι νέο διευθύνοντα σύμβουλο, αφού η Brewer και το διοικητικό συμβούλιο «συμφώνησαν αμοιβαία» ότι οι δρόμοι τους θα χωρίσουν στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Η απόφαση αυτή ακολούθησε τη μείωση του στόχου για τα κέρδη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και τελικά την πτώση της τιμής της μετοχής.

Από τις αρχές Δεκεμβρίου, η Walgreens ήταν η μετοχή με τις χειρότερες επιδόσεις στον βιομηχανικό μέσο όρο Dow Jones για το 2023 και έπεσε περίπου 48% κατά τη διάρκεια της θητείας της, σε σύγκριση με περίπου 5% για την ανταγωνίστρια CVS κατά την ίδια χρονική περίοδο.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή