Με μικρά κέρδη κινούνται και σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τον Stoxx 600 να βρίσκεται πλέον μία ανάσα από τα υψηλά 2ετίας, κλείνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη χρονιά.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,3%, με τον κλάδο των μεταλλευμάτων να κερδίζει 0,7%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,23% στις 7.742 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,20% στις 16.776 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,18% στις 7.585 μονάδες.

Απουσία βραχυπρόθεσμων καταλυτών, οι ευρωπαϊκές αγορές κάνουν τις τελευταίες τους κινήσεις προκειμένου να προετοιμάσουν τις θέσεις για τη νέα χρονιά. Στο επίκεντρο παραμένουν αμυντικοί κλάδοι, καθώς οι ανησυχίες για την πιθανότητα της ύφεσης στην Ευρωζώνη παραμένουν.

Άλλωστε, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η Ευρωζώνη αναμένεται να επιτύχει ανάπτυξη 0,8% το 2024, με αυξημένο όμως τον κίνδυνο επί τα χείρω αναθεώρησης. Η οικονομία της Γερμανίας θα παραμείνει στο επίκεντρο, ενώ οι κίνδυνοι για τον πληθωρισμό, όπως οι γεωπολιτικές εντάσεις, οι μισθολογικές αυξήσεις και το δημοσιονομικό κόστος των ακραίων καιρικών φαινομένων, παραμένουν βασικές ανησυχίες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές