Μοιρασμένα είναι τα πρόσημα και σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο παραμένει περιχαρακωμένο στη ζώνη των 1.290-1.300 μονάδων, με τις συναλλαγές όμως να βαίνουν φθίνουσες λόγω της εποχικότητας.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,08% στις 1.294,22 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 2,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 0,9 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,03% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.121,67 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,39% στις 1.064,76 μονάδες.

Συνεχίζουν την ανοδική πορεία οι ευρωπαϊκές αγορές

Λίγη υπομονή ακόμη…

Η αγορά πρέπει να περάσει από την εορταστική ραστώνη πριν δώσει το μήνυμα της κατεύθυνσής της, με τις πιθανότητες να είναι θετικές. Παρόλα αυτά, μέχρι την άφιξη του νέου έτους, αλλά κυρίως την επιστροφή των περισσοτέρων κεφαλαίων δεν θα έχουμε κάποια μεγαλύτερη κίνηση, αναζητώντας τις προθέσεις πίσω από το υποδειγματικό rotation στο οποίο επιδίδονται αγοραστές και πωλητές για τη συντήρηση των επιπέδων.

Η επιστροφή αναμένεται να είναι γρήγορη όμως, καθώς δεν είναι λίγες οι εισηγμένες που ετοιμάζονται για το roadshow της ΕΧΑΕ στη Νέα Υόρκη στις 25 Ιανουαρίου, δηλαδή σε λιγότερο από ένα μήνα. Έχοντας ως κύριους άξονες την επενδυτική βαθμίδα της χώρας αλλά και το επενδυτικό χάσμα μιας δεκαετίας και πλέον, η διοργανώτρια JP Morgan θα επιδιώξει να έχει όλο και περισσότερους συμμετέχοντες που βλέπουν ευκαιρίες αποτιμήσεων στη Λ. Αθηνών.

Ήδη οι εισηγμένες πήραν μια γεύση για το ενδιαφέρον στο προηγούμενο roadshow του Λονδίνου. Αρκεί βέβαια αυτό το ενδιαφέρον να αποτυπωθεί και στο ταμπλό, πάντα στο μέτρο του δυνατού, καθώς ο αγοραστής επιδιώκει τις καλύτερες δυνατές τιμές για να δώσει τις εντολές τους. Αυτό γινόταν ιστορικά, όχι μόνο στο σύμπαν των αγορών περιουσιακών στοιχείων, αλλά παντού.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, εκτός του +1,37% του Ελλάκτωρ, η θετική κίνηση των Coca Cola, Λάμδα, ΕΥΔΑΠ, Aegean, ΓΕΚ Τέρνα, ΔΕΗ, Quest, ΟΤΕ, Autohellas, Jumbo, Titan, Τέρνα Ενεργειακή και Μυτιληναίο είναι περιορισμένη.

Ήπια πτωτικά κινούνται και οι Πειραιώς, ΕΛΧΑ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΠΑΠ, Εθνική, Motor Oil, Eurobank, Alpha bank και Βιοχάλκο, με τις Cenergy και Σαράντη να μην έχουν μεταβολή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών