Στο χαμηλότερο επίπεδο από το Μάιο έχουν υποχωρήσει τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ.

Ο μέσος όρος για ένα 30ετές, σταθερό δάνειο διαμορφώθηκεσε 6,61%, από 6,67% την προηγούμενη εβδομάδα, ανέφερε η Freddie Mac σε ανακοίνωσή της.

ΗΠΑ: Σε χαμηλό διμήνου το επιτόκιο των ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων

Πολλοί παρατηρητές του κλάδου είναι αισιόδοξοι ότι η σταθερή διολίσθηση του κόστους δανεισμού – από το μέγιστο 7,79% στα τέλη Οκτωβρίου – θα τροφοδοτήσει νέα ζήτηση για αγορές κατοικιών τους επόμενους μήνες, καθώς ξεκινά η πιο πολυσύχναστη περίοδος της αγοράς. Ωστόσο, οι λίστες με διαθέσιμα σπίτια παραμένουν σε ανεπάρκεια, οι τιμές εξακολουθούν να είναι απρόσιτες για μεγάλο αριθμό Αμερικανών και τα επιτόκια των 30ετών ενυπόθηκων δανείων είναι υπερδιπλάσια από εκεί που ξεκίνησαν το 2022. Οι προαναφερόμενοι παράγοντες, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg,  δείχνουν ότι η ανάκαμψη μπορεί να είναι αργή και ανώμαλη.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ στις προβλέψεις της τελευταίας συνεδρίασης της αναφέρει ότι θα προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων καθώς επιβραδύνονταιοι πληθωριστικές πιέσεις.

«Η ραγδαία κάθοδος των επιτοκίων των ενυπόθηκων δανείων τους τελευταίους δύο μήνες σταθεροποιήθηκε λίγο αυτή την εβδομάδα, αλλά τα επιτόκια συνεχίζουν να έχουν πτωτική τάση», ανέφερε στην ανακοίνωση ο Σαμ Κάτερ, επικεφαλής οικονομολόγος της Freddie Mac. «Εισερχόμενοι στο νέο έτος, η οικονομία παραμένει σε σταθερό έδαφος με σταθερή ανάπτυξη, σφιχτή αγορά εργασίας, επιβράδυνση του πληθωρισμού και μια εκκολαπτόμενη ανάκαμψη στην αγορά κατοικίας»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή