Στον αποκλεισμό ενός κεντρικού αυτοκινητόδρομου προχώρησαν το Σάββατο ακτιβιστές στο Άμστερνταμ, απαιτώντας από τον τραπεζικό κολοσσό ING τον άμεσο τερματισμό της χρηματοδότησης έργων ορυκτών καυσίμων.

Άμστερνταμ: Μειώνει τα όρια ταχύτητας κατά 40%

Όπως μεταδίδει το Reuters, το μεσημέρι εκατοντάδες ακτιβιστές μπήκαν στον αυτοκινητόδρομο Α10 στα νότια του Άμστερνταμ. Η παρέμβαση καταγράφηκε από τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό ATS, ενώ η αστυνομία απέκλεισε τον δρόμο προς αποφυγή ατυχήματος.

Οι ακτιβιστές πραγματοποίησαν τη διαμαρτυρία τους στη θέση των πρώην κεντρικών γραφείων της ING κατά μήκος του Α10, καθώς, όπως είπαν, η τράπεζα είναι ο κύριος αρωγός των έργων ορυκτών καυσίμων στην Ολλανδία.

Αλλαγή στρατηγικής

Η ING, η μεγαλύτερη τράπεζα στην Ολλανδία, νωρίτερα αυτό το μήνα ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να χρηματοδοτεί έργα έρευνας και παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου έως το 2040, τριπλασιάζοντας παράλληλα μέσα στα επόμενα δύο χρόνια τα ποσά που θα διαθέσει σε έργα ΑΠΕ, στο πλαίσιο μιας επικαιροποιημένης στρατηγικής για το κλίμα.

Το δημοτικό συμβούλιο του Άμστερνταμ είχε απαγορεύσει τη διαμαρτυρία στον αυτοκινητόδρομο Α10, παραχωρώντας στους διαδηλωτές ένα κοντινό οικόπεδο. Όμως οι ακτιβιστές κατάφεραν να σκαρφαλώσουν στο παρακείμενο ανάχωμα και να εισέλθουν στον αυτοκινητόδρομο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή