Ας είμαστε ειλικρινείς. Σε κάθε απολογισμό χρονιάς δεν ανασύρονται μόνο μνήμες από τις καλές στιγμές της αλλά και από εκείνες που άφησαν απογοήτευση. Παντού. Οπότε μετά την λίστα στην οποία έγινε η παρουσίαση των δέκα καλύτερων ταινιών του 2023, ακολουθεί μια άλλη λίστα στην οποία βρίσκονται οι δέκα ταινίες (αν και είναι πολύ περισσότερες) Α’ προβολής στο 2023 που για διάφορους λόγους μας άφησαν αρνητικά συναισθήματα. Επίσης – και αυτό είναι το σημαντικότερο –  η λίστα που ακολουθεί αφορά τις ταινίες εκείνες που μας υπενθύμισαν ότι ο κινηματογράφος δεν είναι ούτε εύκολη ούτε πρόχειρη υπόθεση. Αν μάλιστα λάβουμε υπόψη μας ότι στις περισσότερες από τις 380 ταινίες που εμφανίστηκαν στις αίθουσες το  2023 υπήρξαν και πάρα πολλές επανεκδόσεις (που βεβαίως δεν «συναγωνίζονται» στον «αγώνα» για την λίστα αυτού του κειμένου), θα δει επίσης πόσο ψηλά έχουν ανεβάσει τον πήχη. Τόσο ψηλά που νιώθεις ότι κάποιες πρόσφατες ταινίες, δεν είναι καν… ταινίες!

Καθαρτήριο (Ελλάδα, 2022) – Βασίλης Μαζωμένος | 2 Φεβρουαρίου 2023

Είναι κυριολεκτικά αδύνατον να περιγράψει κανείς τι συμβαίνει σε αυτήν την ταινία. Αδύνατον.

Scream 6 (ΗΠΑ, 2023) – Ματ Μπετινελι Ολπιν, Τάιλερ Ζιλέτ | Μαρτίου 2023

Από κάποια στιγμή και μετά βαριέσαι να σκεφτείς ποιος μπορεί να είναι ο… πραγματικός δολοφόνος. Εξάλλου όλοι κάποιον έχουν σκοτώσει, είτε εν αμύνει, είτε όχι.

Στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό (Ελλάδα, 2023) – Στράτος Μαρκίδης | 23 Μαρτίου 2023

Καλοί ηθοποιοί (Ελένη Καστάνη, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Ναταλία Δραγούμη κ.α.) αγωνίζονται να στηρίξουν μια νηπιακού περιεχομένου ιστορία χειρότερη σε αισθητική από τις βιντεοκασέτες με τον Στάθη Ψάλτη και τον Νίκο Παπαναστασίου στα eighties.

John Wick: Κεφάλαιο 4 (John Wick Chapter 4, ΗΠΑ/ Γερμανία, 2023) – Τσαντ Σταέλσκι | 23 Μαρτίου 2023

Ο υπότιτλος «Κεφάλαιο 4» είναι το πιο αστείο στοιχείο της ταινίας – λες και υπάρχει κάποια διαφορά από το 1, το 2, ή το 3. Πέρα από την αύξηση των πτωμάτων δηλαδή.

Broken circle (Ελλάδα, 2022) – Δημήτρης Κατής | 23 Μαρτίου 2023

Με το που ακούς στους τίτλους αρχής τον αφηγητή να μιμείται αλά ελληνικά τον Ιαν Μακ Κέλεν στους «Αρχοντες των δαχτυλιδιών», ξέρεις ότι η ταινία έχει τελειώσει.

Ρένφιλντ (Renfield, ΗΠΑ, 2023) – Κρις Μακ Κέι | 11 Μαΐου 2023

Ατσαλη επιστροφή στον μύθο του Κόμη Δράκουλα, με έναν παστωμένο με αλεύρι Νίκολας Κέιτζ τόσο κακό στον ρόλο που σε κάνει ν’ απορείς πως και δεν βρέθηκε ούτε ένας από τους αυλικούς του να του πει «βρε Νικ αυτό που κάνεις εδώ είναι εντελώς χάλια!!»

Υπνωτιστές (Hypnotic, ΗΠΑ, 2023) – Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ | 11 Μαΐου 2023

Η καλή διεύθυνση φωτογραφίας δεν αρκεί για να σώσει αυτό το κινηματογραφικό Βατερλό που λαχανιάζει στην προσπάθεια να ακολουθήσει τα βήματα που χάραξε ο Κρίστοφερ Νόλαν με το «Inception».

Mafia Mamma (ΗΠΑ, 2023) – Κάθριν Χάρντγουικ | Ioυνίου 2023

Επί ματαίω η Τόνι Κολέτ και η Μόνικα Μπελούτσι προσπαθούν να βγάλουν λίγο γέλιο συμπεριφερομενες σαν μεγαλομπεμπέκες μέσα σε ένα περιβάλλον που απαρτίζεται από άνδρες με IQ κάτω του μηδενός.

Γάμος αλά ελληνικά 3 (My Big Fat Greek Wedding 3, ΗΠΑ, 2023) – Νία Βαρντάλος | 14 Σεπτεμβρίου 2023

Κάθε τι στην ταινία που έγραψε και σκηνοθέτησε η Νία Βαρντάλος κρατώντας και πάλι τον ρόλο της Τούλας που πριν από μια εικοσαετία την έκανε διάσημη με τον «Γάμο αλά ελληνικά», είναι τόσο θλιβερά παρωχημένο που πραγματικά στεναχωριέσαι.

Χελωνονιντζάκια: Μεταλλαγμένος χαμός (Teenage mutant Ninja turtles: Mutant mayhem, ΗΠΑ, 2023) – Τζεφ Ρόου | 31 Οκτωβρίου 2023

Όλα τα πράγματα κάποια στιγμή τελειώνουν και το φιάσκο στην απόπειρα «ανανέωσης» αυτού του franchise cult της δεκαετίας του 1990 είναι η τρανή απόδειξη.

Πηγή: tovima.gr  

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus