Τη διακοπή της συνεργασίας με την εταιρεία «Θεά Άρτεμις ανώνυμη εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια & πιστώσεις» που ενεργούσε ως διαχειριστής του χαρτοφυλακίου Omega ανακοίνωσε η Attica Bank.

Attica Bank: Πρωτοβουλίες για τα παιδιά και την Παιδεία

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Τράπεζα θα προβεί άμεσα σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την μετάπτωση του χαρτοφυλακίου εντός του Φεβρουαρίου 2024 και θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για οποιαδήποτε εξέλιξη που αφορά τη διαχείριση των χαρτοφυλακίων ΜΕΑ.

Η ανακοίνωση

Σε σχετική ανακοίνωση η Attica Bank αναφέρει:

«Η Attica Bank Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία (εφεξής «η Τράπεζα») γνωστοποιεί προς το επενδυτικό κοινό ότι, στο πλαίσιο υλοποίησης του Επιχειρησιακού Πλάνου της (Business Plan), αποφάσισε τη διακοπή συνεργασίας με το διαχειριστή του χαρτοφυλακίου Omega, εταιρεία με την επωνυμία «Θεά Άρτεμις ανώνυμη εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια & πιστώσεις». Η Τράπεζα θα προβεί άμεσα σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την μετάπτωση του χαρτοφυλακίου εντός του Φεβρουαρίου 2024 και θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για οποιαδήποτε εξέλιξη που αφορά τη διαχείριση των χαρτοφυλακίων ΜΕΑ. Η ανωτέρω συναλλαγή δεν έχει επίπτωση στην κεφαλαιακή θέση της Τράπεζας.»

Ιστορικό υψηλό κερδών

Υπενθυμίζεται ότι η τράπεζα παρουσίασε σημαντική ανάκαμψη των οικονομικών της μεγεθών στο εννεάμηνο του 2023, εμφανίζοντας ιστορικό υψηλό στα κέρδη προ φόρων. Συγκεκριμένα, τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε  €17 εκατ. έναντι ζημιών ύψους €32,1 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι ενώ παράλληλα διπλασιάστηκαν τα επαναλαμβανόμενα λειτουργικά έσοδα του Ομίλου σε ετήσια βάση, φθάνοντας στα €64,6 εκατ. έναντι €32,1 εκατ.

Στην εξέλιξη αυτή συνέβαλε η σημαντική βελτίωση στα καθαρά έσοδα από τόκους και προμήθειες κατά 71%, καθώς και η αύξηση στα λοιπά έσοδα και στα έσοδα από πράξεις του επενδυτικού χαρτοφυλακίου.

Σε δήλωσή της η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Attica Bank Ελένη Βρεττού σημείωσε πως «η υλοποίηση του Επιχειρηματικού Σχεδίου και η αφοσίωση στην εξυγίανση και ανασύνταξη της τράπεζας έχει επιτρέψει μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο να παρουσιάσουμε απτά αποτελέσματα όχι μόνο βελτίωσης των θεμελιωδών μεγεθών μας, αλλά και ανάπτυξής της με μια πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της δυναμική».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις