Μπόνους δισεκατομμυρίων γιουάν αναμένεται να μοιράσει στους κινέζους αντιπροσώπους της, η BYD, η οποία ξεπέρασε την Tesla σε πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων παγκοσμίως για πρώτη φορά το τέταρτο τρίμηνο, σύμφωνα με δύο αντιπροσώπους με γνώση του θέματος, τους οποίους επικαλείται το Reuters.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία θα πληρώσει 666 γιουάν (93,17 $) ανά αυτοκίνητο στους αντιπροσώπους εάν έχουν επιτύχει τους στόχους πωλήσεών τους το 2023. Ο αριθμός 666 θεωρείται ευνοϊκός στην Κίνα, καθώς ακούγεται σαν τη λέξη για «cool» ή «καταπληκτικό». Πρόσθεσαν επίσης, ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η BYD θα μοιράσει συνολικά έως και 2 δισεκατομμύρια γιουάν, καθώς πούλησε περισσότερες από 3 εκατομμύρια μονάδες αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων και plug-in υβριδικών οχημάτων μέσα στο έτος.

Η BYD επεκτείνει ταχέως το δίκτυο πωλήσεών της στην Κίνα μέσω αντιπροσωπειών για να ενισχύσει τις πωλήσεις της, ειδικά σε κινεζικές πόλεις χαμηλότερης βαθμίδας.

Ανατροπή στην ηλεκτροκίνηση – Ποια εταιρεία εκθρόνισε απο την πρώτη θέση την Tesla

Ταχεία ανάπτυξη

Σύμφωνα με την China Merchants Bank International είχε περισσότερα από 3.400 καταστήματα στην Κίνα που πουλούσαν τις σειρές αυτοκινήτων Dynasty και Ocean από τον Οκτώβριο, το υψηλότερο μεταξύ όλων των εμπορικών σημάτων.

Η BYD ανέφερε συνολικά 21 δισεκατομμύρια γιουάν σε καθαρά κέρδη τα πρώτα τρία τρίμηνα του 2023 με πωλήσεις άνω των 2 εκατομμυρίων οχημάτων και εξαρτημάτων όπως μπαταρίες και ηλεκτρονικά smartphone. Ειδικότερα, πούλησε 3 εκατομμύρια αυτοκίνητα παγκοσμίως το 2023, 62% περισσότερα από το 2022, εκ των οποίων τα 1,57 εκατομμύρια ήταν αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα (EV). Η Tesla είπε ότι παρέδωσε 1,81 εκατομμύρια EVs την ίδια περίοδο, σημειώνοντας αύξηση 38% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Αλλά για το τέταρτο τρίμηνο, η BYD κέρδισε την Tesla στην πρώτη θέση των κατασκευαστών EV, με πωλήσεις κυρίως στην Κίνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green