Αναβαθμίζεται ενεργειακά το δημαρχείο Αμοργού κατόπιν εγκρίσεως της σχετικής χρηματοδότησης.

Ειδικότερα, η  Διαχειριστική Αρχή της Π. Ν. Αιγαίου, ενέκρινε την η απόφαση ένταξης του έργου: «Ενεργειακή αναβάθμιση Δημαρχείου Αμοργού» στο πρόγραμμα Νότιο Αιγαίο 2021 – 2027. (Απόφαση με Α.Π.: 5131/22-12-23 του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου).

Ο προϋπολογισμός ένταξης  του έργου ανέρχεται σε  389.360,00 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Με την υλοποίηση του έργου προβλέπεται ετήσια εξοικονόμηση ενέργειας της τάξης των  218 kWh / m2 και ετήσια μείωση εκπομπών CO2 της τάξης των   71,5 kg / m2.

Τι περιλαμβάνει το έργο

Η ενεργειακή αναβάθμιση περιλαμβάνει:

  • Θερμομόνωση του δώματος.
  • Κατασκευή θερμοπρόσοψης εξωτερικής τοιχοποιίας.
  • Αντικατάσταση των εξωτερικών κουφωμάτων
  • Αντικατάσταση του λέβητα πετρελαίου για την θέρμανση του κτηρίου με αντλία θερμότητας.
  • Εγκατάσταση πλήρους συστήματος κλιματισμού
  • Αντικατάσταση και αναβάθμιση εσωτερικού και εξωτερικού φωτισμού.

Προβλέπονται σύμφωνα με τον σχεδιασμό και εργασίες βελτίωσης της προσβασιμότητας στους χώρους του Δημαρχείου για τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα και άλλες δυσκολίες. «Το έργο αυτό εκτός απ’ το προφανές θετικό περιβαλλοντικά και ενεργειακά πρόσημό του, θα συμβάλει σημαντικά και στην βελτίωση της λειτουργίας των υπηρεσιών του Δημαρχείου Αμοργού και στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ο Δήμος Αμοργού με την έναρξη του νέου έτους θα υποβάλει στην Διαχειριστική Αρχή της Π. Ν. Αιγαίου αίτημα για την έγκριση δημοπράτησης του έργου, ώστε να προχωρήσει γρήγορα στην υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δήμος Αμοργού.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κατασκευές