Η Karin Orsel διορίστηκε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία της ´Ενωσης των εφοπλιστικών φορέων της ΕΕ (European Community Shipowners’ Associations-ECSA) από την 1η Ιανουαρίου 2024 και για διετή θητεία. Διαδέχεται τον Φίλιππο Φιλή, ο οποίος κατείχε τη θέση από τον Ιανουάριο του 2022.

ΟΛΠ: Κατέπλευσε το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για τη νέα χρονιά – Μεγάλη αύξηση αφίξεων και επιβατών

Σχολιάζοντας τον διορισμό της, η νέα πρόεδρος της ECSA Karin Orsel δήλωσε:

“Ο στρατηγικός ρόλος της ευρωπαϊκής ναυτιλίας για την ασφάλεια της Ευρώπης έχει έρθει στο προσκήνιο. Η δέσμευσή μας είναι σαφής: να προωθήσουμε την ενεργειακή μετάβαση της ναυτιλίας, να επιτύχουμε τους κλιματικούς μας στόχους και να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητα του τομέα εν μέσω των ταχέως εξελισσόμενων γεωπολιτικών προκλήσεων και των προκλήσεων ασφαλείας. Μία από τις κύριες προτεραιότητες του κλάδου μας είναι η πράσινη μετάβαση με επίκεντρο τον άνθρωπο. Η αναβάθμιση και επανεκπαίδευση των ναυτικών μας για την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, διατηρώντας ταυτόχρονα τον τομέα ελκυστικό και μελλοντικά βιώσιμο, είναι ένα θέμα που βρίσκεται πολύ κοντά στην καρδιά μου. Είναι τιμή μου που αναλαμβάνω την προεδρία της ECSA σε μια τόσο κομβική στιγμή και ανυπομονώ να συνεργαστώ με τα μέλη και τη Γραμματεία για την περαιτέρω ενίσχυση του ρόλου της ECSA ως φωνή της ευρωπαϊκής ναυτιλίας”.

Η Karin Orsel έγινε εφοπλίστρια και ναυτιλιακή επιχειρηματίας σε ηλικία 23 ετών και είναι διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας διαχείρισης πλοίων MF Shipping Group από το 2001. Το 2017 διορίστηκε πρόεδρος της Βασιλικής Ένωσης Ολλανδών Εφοπλιστών (KVNR). Η Karin Orsel έχει λάβει το βραβείο “Industry Leader Award 2019” στο Tanker Shipping & Trade Conference στο Λονδίνο, το βραβείο “Personality of the Year 2019” στη Διεθνή Γενική Συνέλευση της WISTA και είναι Επίτιμη Διδάκτωρ Δημόσιας Διοίκησης της Ναυτιλιακής Ακαδημίας της Μασαχουσέτης σε αναγνώριση της σημαντικής συμβολής της στη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Η Karin Orsel

Νέος αντιπρόεδρος

Νέος αντιπρόεδρος στην ECSA αναλαμβάνει ο Mikki Koskinen,  Διευθύνων Σύμβουλος της ESL Shipping Oy, που ανήκει στον Όμιλο Aspo, από το 2013 και είναι μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Aspo. Πριν από αυτό, ήταν διευθύνων σύμβουλος της Meriaura Oy, ενώ έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου (ICS), μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της Arctia Oy και ήταν πρόεδρος της Ένωσης Φινλανδών Εφοπλιστών 2021-2023.

Ο Mikki Koskinen

“Η ευρωπαϊκή ναυτιλία δραστηριοποιείται σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι τώρα πιο σημαντικό από ποτέ να διασφαλιστεί ότι η ευρωπαϊκή ναυτιλία παραμένει ανταγωνιστική σε ένα διεθνές περιβάλλον, ενώ παράλληλα εκπληρώνει τους κλιματικούς της στόχους και συνεχίζει να παρέχει αγαθά, ενέργεια και κινητικότητα για τους πολίτες της ΕΕ. Για να επιτευχθεί αυτό, είναι απαραίτητο να συνεχιστεί ο εποικοδομητικός διάλογος και η συνεργασία με τους φορείς χάραξης πολιτικής της ΕΕ και τα ενδιαφερόμενα μέρη. Στη νέα μου θέση ως αντιπρόεδρος της ECSA, ανυπομονώ να συνεργαστώ με την Karin Orsel, τα μέλη της ECSA και την γραμματεία καθώς προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε το δυναμικό της ευρωπαϊκής ναυτιλίας για την Ευρώπη” δήλωσε ο Mikki Koskinen, νεοδιορισθείς αντιπρόεδρος της ECSA.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία