Οι επενδυτές που στοιχημάτισαν ενάντια σε αμερικανικές και καναδικές μετοχές είχαν απώλειες 194,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι μετά το απότομο ράλι της αγοράς, ανακοίνωσε την Πέμπτη η εταιρεία παροχής δεδομένων S3 Partners Research.

Η εταιρεία είπε ότι το 2023 ήταν μια «υπερβολικά δύσκολη χρονιά» για τους short sellers, μετά την άνοδο του Nasdaq Composite Index κατά 43,4% και του S&P 500 24,2%. Οι επενδυτές που  σορτάρουν σε μία μετοχή στοιχηματίζουν ότι η τιμή της θα υποχωρήσει

Βαρύς ο λογαριασμός για τα σορταρίσματα – Πόσο πλήρωσαν οι επενδυτές την… άνοδο

Σύμφωνα με την S3, τα στοιχήματα εναντίον της Tesla, της Nvidia, της Apple, της Meta Platforms, της Microsoft αλλά και της Amazon.com κατέγραψαν το μεγαλύτερες απώλειες για τους short sellers κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους. Η εταιρεία παροχής δεδομένων υπογράμμισε ότι η συνολική short θέση των επενδυτών διαμορφώθηκε σε 957 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι κερδισμένοι

Παρόλα αυτά δεν ήταν όλοι οι short sellers χαμένοι: ορισμένοι επενδυτές μπόρεσαν να κερδίσουν χρήματα στοιχηματίζοντας σε μετοχές, ειδικά κατά τη διάρκεια της τραπεζικής κρίσης που συγκλόνισε τις αγορές τον περασμένο Μάρτιο.

Οι μετοχές της First Republic Bank, η οποία τελικά εξαγοράστηκε από την JPMorgan Chase, ήταν το πιο κερδοφόρο short πέρυσι, δημιουργώντας κέρδη 840%, ή 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι αποτυχημένοι δανειστές SVB Financial Group και Signature Bank ήταν επίσης τα τρίτα και 11α πιο κερδοφόρα στοιχήματα το 2023, αντιστοίχως, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της S3, τα οποία παραθέτει το Reuters. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Απρίλιο, το ειδησεογραφικό πρακτορεί είχε αναφέρει ότι οι short sellers σε προβληματικές τράπεζες ήταν στη μικρή μειοψηφία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές