Με απώλειες για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση έκλεισε ο Nasdaq, ασκώντας και σήμερα πιέσεις σε όλη τη Wall Street, αν και ο Dow Jones κατάφερε να διαφοροποιηθεί, να βρει στηρίξεις και να κλείσει οριακά θετικά.

ΗΠΑ: Προβλέψεις για πάνω από 5% στην απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου το 2024

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε κέρδη 0,03% στις 37.440 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,34% στις 4.688 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 0,56% στις 14.510 μονάδες.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η μετοχή της Walgreens Boots Alliance κέρδισε περισσότερο από 2%, καθώς τα κέρδη του πρώτου τριμήνου χρήσης της ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις.

Από την άλλη όμως, ο κλάδος της τεχνολογίας συνέχισε να πιέζεται, καθώς οι υπερβολικές αποτιμήσεις και η αβεβαιότητα σχετικά με το πότε η Federal Reserve θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια έχει ενισχύσει τις ανησυχίες.

Η μετοχή της Apple υποχωρεί περισσότερο από 5% αυτή την εβδομάδα, μετά και το σημερινό -1%, καθώς υποβαθμίστηκε η σύσταση της και από την Piper Sandler, δύο ημέρες αφότου η Barclays μείωσε επίσης την αξιολόγησή της.

Η αγορά εργασίας

Στο μεταξύ τα στοιχεία από την αγορά εργασίας δημιούργησαν μία ακόμη εστία αναθεώρησης των εκτιμήσεων αναφορικά με τις επόμενες αποφάσεις της Federal Reserve. Ήδη άλλωστε η αγορά το τελευταίο δίμηνο του 2023 είχε κινηθεί επιθετικά ανοδικά προεξοφλώντας το σενάριο ότι η Fed θα προχωρήσει σε αρκετές μειώσεις επιτοκίων, δεδομένου ότι ο πληθωρισμός υποχωρεί, ενισχύοντας την οικονομική δραστηριότητα.

Παρόλα αυτά, η έτερη μεταβλητή που επηρεάζει τις αποφάσεις της Fed, η αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή. Σημερα, η τελευταία έκδοση της έκθεσης της ADP έδειξε ότι οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Δεκέμβριο. Οι εταιρείες πρόσθεσαν 164.000 θέσεις εργασίας σε έναν μήνα, υψηλότερα από τις 130.000 που εκτιμήθηκε σε δημοσκόπηση του Dow Jones.

Την ίδια ώρα, ο ρυθμός των απολύσεων επιβραδύνθηκε την τελευταία εβδομάδα του 2023, σημάδι ότι η αγορά εργασίας είναι ακόμα ισχυρή. Οι αρχικές αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας την εβδομάδα που έληξε στις 30 Δεκεμβρίου ανήλθαν συνολικά σε 202.000, καταγράφοντας μείωση 18.000 σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο και κάτω από την εκτίμηση του Dow Jones για 219.000. Ο κινητός μέσος όρος τεσσάρων εβδομάδων, ο οποίος αντιπροσωπεύει την εβδομαδιαία μεταβλητότητα, μειώθηκε στις 207.750, σημειώνοντας πτώση 4.750.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street