Εντυπωσιακή άνοδο εμφάνισε το μερίδιο των ηλεκτρονικών παραγγελιών της Amazon κατά τις τελευταίες ημέρες της εορταστικής περιόδου.

Τα ποσοστά που αγγίζουν και το 29%, αποδεικνύουν ότι οι μεγάλες επενδύσεις που υλοποίησε ο e-retailer στην ταχύτητα παράδοσης, απέδωσαν τα μέγιστα στους αγοραστές που αναζητούν και μεγάλη ποικιλία προϊόντων και γρήγορη παράδοση.

Amazon: «Μπλοκάρει» χιλιάδες πωλητές που απαντούν με δικαστικά μέσα

O τεχνολογικός κολοσσός του λιανεμπορίου κατάφερε να πουλά και να παραδίδει 3 στα 10 προϊόντα που διακινήθηκαν σε παγκόσμιο επίπεδο, τις δύο τελευταίες εβδομάδες πριν από τα Χριστούγεννα, από 21% την εβδομάδα της Ημέρας των Ευχαριστιών και της Black Friday -ποσοστά που συνιστούσαν επίσης ρεκόρ-, σύμφωνα με την Route, την αμερικανική εφαρμογή παρακολούθησης των παραδόσεων των προϊόντων, η οποία επεξεργάστηκε δεδομένα αγορών κατά την εορταστική περίοδο από 55 εκατομμύρια παραγγελίες.

Η γρήγορη παράδοση κάνει τη διαφορά

«Πρόκειται για μια αρκετά απότομη αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο κάνουν τις αγορές τους πλέον οι καταναλωτές», δήλωσε ο Michael Yamartino, διευθύνων σύμβουλος της Route, στο Bloomberg. «Η κορυφαία προτεραιότητα τις ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα είναι η έγκαιρη παράδοση, και όταν η Amazon λέει ότι θα πάρει δύο ημέρες, παίρνει μόνο δύο ημέρες. Αυτό στο οποίο βασίζεται η επιτυχία είναι ένας συνδυασμός ταχύτητας και εμπιστοσύνης».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Άντι Τζάσι, έχει προβάλει την ταχεία παράδοση ως βασικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, λέγοντας ότι οι αγοραστές είναι πιο πρόθυμοι να αγοράσουν κάτι αν το πάρουν γρήγορα. Οι ικανότητες της εταιρείας στα logistics έχουν γίνει όλο και πιο σημαντικές εν μέσω αυξανόμενου ανταγωνισμού από εταιρείες με φυσικά καταστήματα όπως η Walmart Inc. καθώς και από κινεζικούς νεοεισερχόμενους του ηλεκτρονικού εμπορίου όπως η Temu, η Shein και η TikTok, οι οποίες προσφέρουν μεγάλες εκπτώσεις αλλά μπορεί να χρειαστούν μια εβδομάδα ή και περισσότερο για να παραδώσουν τα πακέτα.

Υποσχέσεις

Η Amazon ανακοίνωσε τον Ιούλιο ότι σχεδιάζει να διπλασιάσει τον αριθμό των εγκαταστάσεων παράδοσης αυθημερόν τα επόμενα χρόνια. Η εταιρεία δήλωσε ότι θα επιτύχει τις καλύτερες ταχύτητες παράδοσης σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2023.

Η Amazon διαθέτει σήμερα περισσότερες από 50 εγκαταστάσεις αυθημερόν παράδοσης στις ΗΠΑ στην περιοχή του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο, στο Σιάτλ, στο Μαϊάμι, στη Βοστώνη και σε άλλες μεγάλες μητροπολιτικές περιοχές, οι οποίες αποστέλλουν περίπου 200 εκατομμύρια πακέτα ετησίως, σύμφωνα με την MWPVL International Inc. που παρακολουθεί τη λειτουργία παράδοσης της εταιρείας.

Τα οφέλη του Prime

Οι ταχύτερες παραδόσεις της Amazon ωφελούν κυρίως τα μέλη του συνδρομητικού της προγράμματος Prime. Περίπου το 70% των παραγγελιών Prime στις ΗΠΑ φτάνουν εντός δύο ημερών και σχεδόν μία στις τέσσερις παραδίδονται εντός μίας ημέρας, σύμφωνα με την Consumer Intelligence Research Partners. Λιγότερο από το 15% των παραγγελιών φτάνουν τόσο γρήγορα για τους αγοραστές χωρίς συνδρομή Prime.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Γαλλία: Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου
Διεθνή |

Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στο Παρίσι

Στόχος η ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στις γαλλικές εταιρείες από τους νέους αυστηρούς κινεζικούς κανόνες εισαγωγής που απαιτούν την ανταλλαγή τύπων και τεχνογνωσίας παραγωγής