Όσο Βρετανοί κυνηγούν μια νέα θέση εργασίας θα έχουν πολλές επιλογές, καθώς η εταιρεία προσλήψεων Hays είπε ότι η λίστα των 10 πιο περιζήτητων επαγγελμάτων θα περιλαμβάνει κοινωνικούς λειτουργούς, ποσοτικούς επιθεωρητές σε κατασκευαστικές και διευθυντές ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, όπως αναφέρει άρθρο στο Bloomberg.

Με τον μέσο μισθό στο Ηνωμένο Βασίλειο να φτάνει τις £33.000  ετησίως, τα άτομα που αναζητούν εργασία μπορεί να έχουν την ευκαιρία να διπλασιάσουν τους μισθούς τους σε ορισμένους από τους τομείς που περιλαμβάνονται στη λίστα.

Η λίστα με τις πιο δημοφιλείς θέσεις εργασίας για το 2024 βασίζεται στη ζήτηση από εργοδότες και λίστες θέσεων εργασίας σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ρόλοι που περιλαμβάνονται είναι κατά πολύ υψηλότερες από το μέσο όρο μισθών.

Ο κατάλογος δημοσιεύθηκε καθώς περισσότεροι από τους μισούς εργαζόμενους (51%) δηλώνουν ότι σκοπεύουν να αναζητήσουν νέα δουλειά το επόμενο έτος, σύμφωνα με την Hays.

Πολλές από αυτές τις θέσεις απαιτούν επίσημα εκπαιδευτικά προσόντα και κατάρτιση, καθώς και αποδεικτικά στοιχεία των απαιτούμενων δεξιοτήτων.

Οι ειδικευμένοι κοινωνικοί λειτουργοί συνεχίζουν να έχουν ζήτηση λόγω των αυξημένων και πολύπλοκων αναγκών περίθαλψης σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοίνωσε η Hays.

Άλλες δημοφιλείς θέσεις περιλαμβάνουν διαχειριστές ασφάλειας στον κυβερνοχώρο καθώς οι οργανισμοί προσπαθούν να κρατήσουν μακριά την απειλή των κυβερνοεπιθέσεων, διαχειριστές ενέργειας/εκπομπών άνθρακα, λογιστές και βοηθούς διδασκαλίας ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών.

Οι πιο ακριβοπληρωμένες θέσεις εργασίας το 2024

Οι καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας στη λίστα είναι οι διαχειριστές ασφάλειας στον κυβερνοχώρο (με μέσο μισθό σχεδόν £84.000) και οι διαχειριστές έργων μηχανικής (£61.750).

Καθώς η εστίαση στη βιωσιμότητα αυξάνεται – οι διαχειριστές ενέργειας/διοξειδίου του άνθρακα αποτελούν ουσιαστικό γρανάζι για οργανισμούς που θέλουν να σημειώσουν πρόοδο προς το καθαρό μηδέν. Ο διαχειριστής ενέργειας/διοξειδίου του άνθρακα κατέλαβε την πέμπτη θέση στη λίστα με μέσο μισθό £61.550  ετησίως.

Ο διευθυντής σχέσεων με προμηθευτές είναι επίσης στη λίστα και ο ρόλος μπορεί να αποφέρει μέσο μισθό £58.600.

Τα σχολεία χρειάζονται απεγνωσμένα έμπειρους δασκάλους Ειδικής Αγωγής (Sen), κερδίζουν £23.000  ετησίως κατά μέσο όρο.

Όσοι ασχολούνται με τις κατασκευές θα πρέπει να σημειώσουν ότι ο επιθεωρητής ποσότητας είναι ο πιο περιζήτητος ρόλος στον τομέα. Ένας επιθεωρητής ποσοτήτων μπορεί να κερδίσει κατά μέσο όρο £51.000  σε ενδιάμεσο επίπεδο.

Η ζήτηση για λογιστές παραμένει και οι νεοεισερχόμενοι λογιστές μπορούν να κερδίσουν κατά μέσο όρο £49.458 σε μεγάλους οργανισμούς.

Οι καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας είναι οι διαχειριστές ασφάλειας στον κυβερνοχώρο (με μέσο μισθό σχεδόν £84.000) και οι διαχειριστές έργων μηχανικής (£61.750).

Καλά νέα για όσους θέλουν να αλλάξουν ρόλο

όπως αναφέρει το Bloomberg, o Σάιμον Γουάινφιλντ, διευθύνων σύμβουλος της Hays, αναφερόμενος στα στοιχεία της μελέτης είπε : «Καθώς οδεύουμε προς το νέο έτος, παρά τις οικονομικές προκλήσεις, απομένουν μόλις ένα εκατομμύριο ακάλυπτες θέσεις εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφήνοντας πολλές ευκαιρίες σε όσους θέλουν να κάνουν την επόμενη επαγγελματική τους κίνηση.

«Οι ρόλοι που εμφανίζονται στη λίστα μας βρίσκονται στην κορυφή των λιστών επιθυμιών των εργοδοτών στη χώρα, καθώς πολλοί αγωνίζονται όχι μόνο να προσελκύσουν προσωπικό, αλλά και να το διατηρήσουν λόγω του υψηλού ανταγωνισμού για δεξιότητες.

«Αν σκέφτεστε αλλαγή εργασίας το 2024, υπάρχουν καλά νέα, καθώς οι εργοδότες είναι πολύ πιο πρόθυμοι να προσλάβουν με βάση τις δεξιότητες και τις ικανότητες, και όχι απλώς την εμπειρία και τα προσόντα.

«Όταν κάνετε αίτηση για θέση και σε μια συνέντευξη, φροντίστε να επισημάνετε τις δεξιότητες που έχετε αποκτήσει και πώς μπορείτε να τις αναπτύξετε περαιτέρω – δεν έχει σημασία αν δεν μπορείτε να καλύψετε κάθε πτυχή σε μια περιγραφή εργασίας».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή