Μπορεί η αντίπαλη Carrefour να εγκατέλειψε τα προϊόντα της PepsiCo στην τελευταία διελκυστίνδα μεταξύ των λιανοπωλητών και των παγκόσμιων κολοσσών τροφίμων για τις τιμές, ωστόσο ο επικεφαλής της μεγαλύτερης αλυσίδας σούπερ μάρκετ της Γαλλίας E. Leclerc δήλωσε ότι εξακολουθεί να διαθέτει Pepsi στα καταστήματα.

Ο Michel Edouard Leclerc δήλωσε επίσης στην τηλεόραση BFM ότι είναι αισιόδοξος ότι ο πληθωρισμός των τροφίμων στη Γαλλία θα επιστρέψει σε ένα εύρος 2,5% έως 3% φέτος, καθώς οι εταιρείες καταναλωτικών αγαθών έχουν γίνει «πιο λογικές».

Pepsico – Carrefour: Ποιος έδιωξε ποιον από το ράφι

Διαπραγματεύσεις τιμών

Σχολιάζοντας τις ετήσιες διαπραγματεύσεις για τις τιμές με τους προμηθευτές που λήγουν στις 31 Ιανουαρίου, ο Leclerc επισήμανε στο Reuters πως ζήτησε από τον γαλλικό γίγαντα τροφίμων Danone μειώσεις τιμών που ελπίζει ότι θα τεθούν σε ισχύ τον Φεβρουάριο-Μάρτιο.

«Όλοι οι μεγάλοι βιομηχανικοί όμιλοι παίζουν με το χρόνο. Δεν βιάζονται να υπογράψουν πριν από τις 31 Ιανουαρίου. Οι τιμές για το έτος αποφασίζονται τώρα», πρόσθεσε. Και ακριβώς αυτή την στιγμή, προκειμένου να είμαι ο πιο προσιτός λιανοπωλητής στη Γαλλία, θα ζητήσω από την Danone αποπληθωρισμό», πρόσθεσε, χωρίς ωστόσο να αναφέρει κάποιο ποσό.

Η Danone επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή της ότι πραγματοποιεί εβδομαδιαίες συναντήσεις και συνομιλίες με όλους τους πελάτες της για όλες τις κατηγορίες προϊόντων της, αναφέροντας ειδικότερα πως «οι επόμενες εβδομάδες θα είναι καθοριστικές για να βρούμε με τους εταίρους μας τη σωστή ισορροπία μεταξύ της προστασίας της γαλλικής αγοραστικής δύναμης και της υποστήριξης ενός δίκαιου, διαρκούς και υπεύθυνου επιχειρηματικού μοντέλου».

Τιμές τροφίμων

Στη Γαλλία έχει ξεσπάσει συζήτηση για τις τιμές των βασικών ειδών διατροφής, με τους εμπόρους λιανικής πώλησης να υποστηρίζουν ότι οι αυξήσεις των τιμών των παραγωγών είναι αδικαιολόγητες. Η κυβέρνηση απαίτησε από τους λιανοπωλητές και τους προμηθευτές να ολοκληρώσουν τις ετήσιες διαπραγματεύσεις για τις τιμές τον Ιανουάριο, δύο μήνες νωρίτερα από το συνηθισμένο, καθώς επιδιώκει να μειώσει τον πληθωρισμό.

Ερωτηθείς εάν η Leclerc θα αποσύρει, όπως η Carrefour, την PepsiCo ή άλλα προϊόντα από τα ράφια της λόγω των υψηλών τιμών, απάντησε: «Συνεχίζω να πουλάω Pepsi».

«Μπορούμε να πούμε στους προμηθευτές: δείτε με χαμηλότερες τιμές μπορείτε να δημιουργήσετε έσοδα και νομίζω ότι αυτό το επιχείρημα θα επικρατήσει έναντι μιας επίδειξης δύναμης», είπε.

Η Carrefour δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι τα καταστήματά της στη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ιταλία, την Ισπανία και την Πολωνία δεν θα διαθέτουν πλέον προϊόντα όπως η Pepsi, τα Lay’s Crisps, τα Cheetos και η 7up λόγω «απαράδεκτων αυξήσεων των τιμών».

Με μια ανάρτηση στο LinkedIn, η αλυσίδα E.Leclerc υποστήριξε την ανταγωνίστριά της, όταν ο ίδιος πρόεδρος κάλεσε όλες τις μεγάλες εταιρείες καταναλωτικών αγαθών να μειώσουν τις τιμές τους, καθώς τοποθετήθηκε σχετικά με την απόφαση της ανταγωνίστριας Carrefour να αποσύρει τα προϊόντα της PepsiCo λόγω υψηλών τιμών. «Πρέπει τον επόμενο μήνα να πείσουμε όλους αυτούς τους μεγάλους προμηθευτές που έκαναν το λάθος να αυξήσουν υπερβολικά τις τιμές τους, να τις μειώσουν τώρα ή να τις μετριάσουν».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Sierra Nevada Corp: Της ανατέθηκε η σύμβαση για την ανάπτυξη του διαδόχου του αεροσκάφους E-4B
Διεθνή |

Ποια εταιρεία θα κατασκευάσει για 13 δισ. δολάρια το νέο αεροσκάφος της «Ημέρας της Κρίσεως»

Η ύψους 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων σύμβαση αφορά στην ανάπτυξη του νέου αεροσκάφους της «Ημέρας της Κρίσεως» λόγω της ικανότητάς του να επιβιώσει σε πυρηνικό πόλεμο.