Σταθεροποιητικά κιμούνται οι τιμές του χρυσού, καθώς οι traders αναμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό που θα μπορούσαν να τους βοηθήσουν να διαμορφώσουν άποψη για την πορεία της νομισματικής πολιτικής ενώ η υποχώρηση του δολαρίου λειτουργεί ως ανάχωμα σε ενδεχόμενη πτωτική πορεία των τιμών του πολύτιμου μετάλλου.

Ο χρυσός παρέμεινε σταθερός στα 2.028,39 δολάρια η ουγγιά. Τα προθεσμιακά συμβόλαια χρυσού στις ΗΠΑ παρέμειναν επίσης σταθερά στα 2.033,30 δολάρια η ουγγιά.

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Κλείσιμο με απώλειες-Ξεχώρισε ο DAX

Αν ο πληθωρισμός έχει υποχωρήσει περισσότερο από το αναμενόμενο θα δώσει στη Fed περισσότερους λόγους  να μειώσει τα επιτόκια φέτος, γεγονός που θα πρέπει να ωθήσει τον χρυσό υψηλότερα, εξηγεί στο Reuters ο ανώτερος στρατηγικός αναλυτής της αγοράς στην RJO Futures, Μπομπ Χάμπερκον. «Αυτή τη στιγμή περιμένω ένα είδος ήρεμης συνεδρίασης, λίγο μπρος-πίσω, αλλά ο χρυσός θα παραμείνει θετικός την ημέρα ενόψει των αυριανών δεδομένων»

Τα στοιχεία για τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή στις ΗΠΑ αναμένονται την Πέμπτη. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters «βλέπουν» τον ετήσιο πληθωρισμό στο 3,2% τον Δεκέμβριο, αλλά θεωρούν ότι ο δομικός πληθωρισμός πιθανότατα υποχώρησε στο 3,8%, στο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα του 2021.

Σύμφωνα με έκθεση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Νέας Υόρκης οι καταναλωτές αναμένουν μείωση του πληθωρισμού, ενώ η διοικήτρια της Fed Μισέλ Μπόουμαν εκτιμά ότι η νομισματική πολιτική της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ φαίνεται «επαρκώς περιοριστική».

«Εάν οι αγορές πρέπει να αμβλύνουν τα στοιχήματα για μείωση των επιτοκίων τον Μάρτιο, ο χρυσός  μπορεί να δει ένα σύντομο πέρασμα πίσω στον τομέα κάτω των 2.000 δολαρίων» εκτιμά ο  επικεφαλής αναλυτής αγοράς της Exinity Group, Χαν Ταν.

Ο δείκτης δολαρίου σημείωσε πτώση περίπου 0,2%, καθιστώντας τον χρυσό πιο προσιτό για τους αγοραστές που κατέχουν άλλα νομίσματα.

Στα άλλα μέταλλα, το ασήμι  υποχώρησε κατά 0,6% στα 22,86 δολάριαη ουγγιά, η πλατίνα περισσότερο από 1% στα 920,13 δολάρια ενώ το παλλάδιο αυξήθηκε κατά 1,1% στα 989,38 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities