Την ισορροπία μεταξύ αγοραστών και πωλητών έχει βρει σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο προσπαθεί σήμερα να διαχειριστεί τις διορθωτικές κινήσεις μετά από ένα τετραήμερο έντονης ανόδου.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,09% στις 1.339,84 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 42,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 11 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,04% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.241,84 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 0,09% στις 1.118,45 μονάδες.

Κατοχύρωση κερδών

Η αγορά προσπαθεί να διαχειριστεί τις εύλογες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών που εκδηλώνονται, αλλά έχει βρει και τις στηρίξεις της ώστε να μη χάσει την επαφή με τον πρώτο στόχο των 1.350 μονάδων. Η τάση του όμως παραμένει επιθετική, εικόνα που μπορεί να αλλάξει εάν δώσει κλεισίματα κάτω από τη ζώνη των 1.334 – 1.337 μονάδων.

Το θετικό είναι επίσης ότι αρκετή από την προσφορά που βγαίνει απορροφάται από τους αγοραστές, που είτε καθυστέρησαν να τοποθετηθούν περιμένοντας πιο ξεκάθαρα τεχνικά σήματα είτε επέλεξαν να διαθέσουν την ρευστότητα από επικερδείς μέχρι τώρα θέσεις, ειδικά εκείνες του τελευταίου διμήνου. Σε αυτή την εξίσωση βέβαια θα πρέπει να προστεθεί και ο καταλύτης των κεφαλαίων που θα χρειαστεί η αγορά, ειδικά με την εισαγωγή του Διεθνούς Αερολιμένα στο ΧΑ, αλλά και των placement των συμμετοχών του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας σε Πειραιώς και Εθνική.

Μέχρι τότε το κλίμα αναμένεται να παραμείνει θετικό, όπως εκτιμούν και αρκετοί εγχώριοι αναλυτές, δεδομένου του ότι η αγορά χρειάζεται νέα κεφάλαια για να συνεχίσει την καλή της πορεία, αλλά και να καλύψει την προσφορά που θα υπάρξει. Άλλωστε, αυτός είναι και ο στόχος των επαφών των εισηγμένων με ξένους, με κορυφαίο γεγονός το roadshow στη Νέα Υόρκη στις 25 Ιανουαρίου.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, τα Ελληνικά Πετρέλαια δέχονται τις πιέσεις της αποκοπής μερίσματος, καταγράφοντας απώλειες 2,71%, με τις ΕΛΧΑ, Βιοχάλκο, Coca Cola και Quest να ακολουθούν με πτώση που ξεπερνά το 1%. Σε αρνητικά εδάφη και οι Ελλάκτωρ, ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή, Μυτιληναίος, Aegean, Λάμδα, Τιτάν, Εθνική, Πειραιώς, ΟΠΑΠ και Alpha bank.

Από την άλλη, η Motor Oil σημειώνει κέρδη 2,40%, με τις ΓΕΚ Τέρνα, Jumbo και ΔΕΗ να ακολουθούν με άνοδο που ξεπερνά το 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Cenergy, Autohellas, Eurobank και Σαράντης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών