Χωρίς συμμετοχή των περισσότερων ευρωπαϊκών εταιρειών αυτοκινήτου θα διεξαχθεί η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης 2024 από τις 26 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε ως αποτέλεσμα του υψηλού κόστους συμμετοχής και δημιουργίας των πολυτελών περίπτερων.

Δεν συμμετέχουν οι μάρκες: Volkswagen, Peugeot, Citroen, DS, Opel, Jeep, Alfa Romeo, Fiat, BMW, Mercedes-Benz, Porsche, Audi, Hyundai, Volvo, Nissan, Aston Martin, Jaguar Land Rover κ.α.

Ανάμεσα στις κινέζικες εταιρείες που συμμετέχουν στη φετινή έκθεση είναι η BYD και η MG Motor.

Στην έκθεση που έγινε το 2019, η παρουσία των κινεζικών εταιρειών ήταν αμελητέα, αλλά έκτοτε οι αυτοκινητοβιομηχανίες της Κίνας λανσάρουν συνεχώς καινούργια αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα (EV) στην Ευρώπη με μεγαλύτερη αυτονομία και προηγμένα χαρακτηριστικά λογισμικού. Ασκούν πίεση στους Ευρωπαίους και Ασιάτες ανταγωνιστές τους που προσπαθούν να αναπτύξουν ανταγωνιστικές προτάσεις, ξοδεύοντας μεγάλους οικονομικούς πόρους.

Κινεζική «επίθεση»

Η κινεζική επίθεση στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτων έχει επίσης ανησυχήσει τους πολιτικούς και η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκίνησε έρευνα τον Σεπτέμβριο του 2023 για να διαπιστωθεί αν οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες επωφελούνται από κρατικές επιδοτήσεις για να διατηρήσουν τις τιμές των ηλεκτρικών τους οχημάτων σε χαμηλά επίπεδα.

Από τις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες οι σημαντικότερες παρουσίες αφορούν την Renault και την Dacia. Η Renault προγραμμάτισε την αποκάλυψη στη Γενεύη του αμιγώς ηλεκτρικού Renault 5 και η Dacia θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της τρίτης γενιάς του SUV Duster.

Η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης δεν έχει πραγματοποιηθεί από το 2019, λόγω της πανδημίας COVID-19 και των οικονομικών της επιπτώσεων στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί να επιστρέψει το 2024. Το ραντεβού συνήθως είναι στις αρχές Μαρτίου κάθε έτους στο Palexpo και προσφέρει ένα πρόγραμμα από εκδηλώσεις, παράλληλα με την παρουσίαση νέων μοντέλων αυτοκινήτων. Ο μεγάλος εκθεσιακός χώρος επιτρέπει στους κατασκευαστές να παρουσιάσουν εκατοντάδες νέα μοντέλα και όλες τις τελευταίες τεχνολογίες. Η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης είναι η μόνη ετήσια ευρωπαϊκή έκθεση αυτοκινήτου που αναγνωρίζεται από τον Διεθνή Οργανισμό Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (OICA).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή