Ετήσιο τζίρο άνω του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, παρά τις προκλήσεις της αγοράς το 2023, επέτυχε η πολυεθνική εταιρεία ακινήτων Engel & Völkers.

Παρά το γεγονός ότι τα έσοδα από προμήθειες του ομίλου μειώθηκαν ελαφρά σε 1,1 δισεκατομμύριο ευρώ (2022: 1,2 δισεκατομμύριο ευρώ), ο όμιλος είχε σημαντικά καλύτερες επιδόσεις από την αγορά στο σύνολό της.

Ακίνητα: Πώς θα κινηθούν οι τιμές των κατοικιών το 2024 και πού υπάρχουν σήμερα ευκαιρίες

«Αυτό το αποτέλεσμα δείχνει την ανθεκτικότητα του μοντέλου των επιχειρήσεών μας, ακόμα και σε αμφίρροπες συνθήκες της αγοράς. Καταφέραμε να εδραιώσουμε τη θέση μας σε κύριες αγορές», δηλώνει ο Jawed Barna, Group CEO της Engel & Völkers.

«Ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες ακινήτων στον κόσμο, η Engel & Völkers αποδεικνύει ότι βρίσκεται σε εξαιρετική θέση για να εκμεταλλευτεί πλήρως το δυναμικό της. Χάρη στην υψηλή τεχνογνωσία μας στην διαπροσωπική συμβουλευτική και τη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών, εκμεταλλευόμαστε κύρια ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα στην αγορά ακινήτων.»

Από τότε που άρχισαν να αυξάνονται τα επιτόκια, η πρόκληση στη μεσιτεία ακινήτων ήταν να παγιωθούν οι προσδοκίες των αγοραστών και των πωλητών ως προς τις τιμές. «Εκτός από την εξατομικευμένη εξυπηρέτηση, οι υποψήφιοι αγοραστές αναζητούν εξατομικευμένες λύσεις χρηματοδότησης όταν σχεδιάζουν την επένδυσή τους», λέει ο Jawed Barna.

Χαλάρωση της αγοράς ακινήτων

Η Engel & Völkers αναμένει χαλάρωση της αγοράς ακινήτων μεσοπρόθεσμα. Σε αυτό θα συμβάλει και το περιβάλλον των επιτοκίων, το οποίο πρόσφατα σταθεροποιήθηκε σημαντικά.

Στις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς, η ικανότητα, η εμπειρία και η επαγγελματική αριστεία αποτελούν βασικούς παράγοντες διαφοροποίησης για την οικοδόμηση της εμπιστοσύνης των πελατών και την απόκτηση περαιτέρω μεριδίου της αγοράς.

Ο όμιλος δεσμεύεται να διατηρήσει υψηλής ποιότητας εκπαίδευση για συμβούλους που εργάζονται υπό την παγκόσμια επωνυμία Engel & Völkers: «Προσφέρουμε ένα παγκόσμιο δίκτυο με ένα μεγάλο χαρτοφυλάκιο ακινήτων στην κατηγορία premium, μια κορυφαία ψηφιακή πλατφόρμα και ελκυστικές ευκαιρίες κέρδους για τους συμβούλους μας. Με την ισχυρή μας θέση στην αγορά θα συνεχίσουμε να προσελκύουμε τους καλύτερους συνεργάτες στον τομέα των ακινήτων, να χαράζουμε μία παγκόσμια πορεία επέκτασής και να παρέχουμε στους πιο απαιτητικούς πελάτες εξατομικευμένες υπηρεσίες», αναφέρει ο Jawed Barna.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακίνητα