Η Amazon έκανε γνωστό ότι πρόκειται να απολύσει εκατοντάδες υπαλλήλους από το δυναμικό των Prime Video και MGM Studios.

Ο επικεφαλής των δύο εν λόγω μονάδων, Μάικ Χόπκινς, απέστειλε σημείωμα στους υπαλλήλους την Τετάρτη, ενημερώνοντάς τους για τις περικοπές θέσεων εργασίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC, κάτι που επιβεβαίωσε λίγο αργότερα και εκπρόσωπος της εταιρείας.

Amazon: Επεκτείνει τη σάρωση παλάμης για έλεγχο και πληρωμές

Σύμφωνα με τον Χόπκινς η εταιρεία προχώρησε σε περικοπές για «να δώσει προτεραιότητα στις επενδύσεις μας για τη μακροπρόθεσμη επιτυχία της επιχείρησής μας».

«Καθ ’όλη τη διάρκεια του περασμένου έτους, εξετάσαμε σχεδόν κάθε πτυχή της επιχείρησής μας με προσοχή προς τη βελτίωση της ικανότητάς μας να προσφέρουμε ακόμα πιο σημαντικές ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές και ζωντανές αθλητικές μεταδόσεις σε μια εξατομικευμένη και εύκολη εμπειρία ψυχαγωγίας για τους παγκόσμιους πελάτες μας », έγραψε ο Χόπκινς στο σημείωμα.

«Ως αποτέλεσμα, εντοπίσαμε ευκαιρίες για να μειώσουμε ή να διακόψουμε τις επενδύσεις σε ορισμένους τομείς, αυξάνοντας ταυτόχρονα την επένδυσή μας που επικεντρώνονται στις πρωτοβουλίες περιεχομένου και προϊόντων που αποδίδουν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο. Ως αποτέλεσμα αυτών των αποφάσεων, θα καταργήσουμε αρκετές εκατοντάδες ρόλους στον οργανισμό Prime Video και Amazon MGM Studios», καταλήγει.

Οι απολύσεις έρχονται την ίδια ημέρα που η μονάδα ζωντανής ροής Twitch της Amazon ανακοίνωσε ότι θα περικόψει 500 θέσεις εργασίας.

Η Amazon συνεχίζει να μειώνει τον αριθμό των εργαζομένων της μετά από ένα χρόνο μαζικών απολύσεων. Αρχίζοντας στα τέλη του 2022 και συνεχίζοντας μέχρι το 2023, η Amazon ξεκίνησε τις μεγαλύτερες απολύσεις στην ιστορία της, κόβοντας πάνω από 27.000 θέσεις εργασίας σε σχεδόν κάθε περιοχή της εταιρείας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Google: Αντιμέτωπη με την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία των ΗΠΑ – Πώς εξελίσσεται η δίκη 
Τεχνολογία |

H Google μπροστά στην αντιμονοπωλιακή νομοθεσία των ΗΠΑ - Πώς εξελίσσεται η δίκη 

Από τις 12 Σεπτεμβρίου, οι αμερικανικές αρχές προσπαθούν να αποδείξουν πώς ο γίγαντας των μηχανών αναζήτησης είναι μονοπώλιο που καταχράστηκε παράνομα τη δύναμή του για να αυξήσει τα κέρδη του

TikTok: Φλερτάρει και η Ευρώπη με την απαγόρευσή του
Διεθνή |

Ακόλουθος των ΗΠΑ και στο TikTok η Ευρώπη; – Στο «τραπέζι» η απαγόρευσή του

«Γνωρίζουμε ακριβώς τον κίνδυνο του TikTok», είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σχεδόν μια εβδομάδα αφότου ο Τζο Μπάιντεν υπέγραψε την αμερικανική νομοθεσία που απειλεί με πανεθνική απαγόρευση

Apple: Πλησιάζει η ώρα της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Καμία βιασύνη για την Apple - Πλησιάζει η ώρα της ΑΙ

H εταιρεία αναμένεται να αποκαλύψει τις νέες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης στο ετήσιο συνέδριο λογισμικού της τον επόμενο μήνα, όπως και να αναθεωρήσει τις σειρές προϊόντων της με τσιπ έτοιμα για AI

Γερμανίδα ΥΠΕΞ: Η Ρωσία θα υποστεί συνέπειες για την κυβερνοεπίθεση του 2023
Τεχνολογία |

Γερμανίδα ΥΠΕΞ: Η Ρωσία θα υποστεί συνέπειες για την κυβερνοεπίθεση του 2023

Τον Ιανουάριο του 2023, το Βερολίνο δήλωσε ότι Ρώσοι ακτιβιστές χάκερ έθεσαν εκτός δικτύου αρκετούς γερμανικούς ιστότοπους σε αντίποινα για την απόφασή του να στείλει άρματα μάχης στην Ουκρανία.