Η πλατφόρμα ροής περιεχομένου βίντεο Amazon Prime Video θα ακολουθήσει τα βήματα του ανταγωνισμού και θα προβάλει διαφημίσεις στο πρόγραμμά της εισάγοντας παράλληλα νέα, υψηλότερη, τιμή για το πακέτο που θα προβάλει περιεχόμενο χωρίς διαφημίσεις. Πρόκειται για μια συνηθισμένη πρακτική του κλάδου σε μια προσπάθεια να αντισταθμιστεί η επιβράδυνση νέων συνδρομητών που παρατηρείται μετά την πανδημία.

Η Amazon ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι το νέο πακέτο προγράμματος με διαφημίσεις θα εισαχθεί στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και τον Καναδά στις αρχές του 2024, ενώ θα ακολουθήσουν η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, το Μεξικό και η Αυστραλία αργότερα μέσα στο έτος.

Το TikTok σχεδιάζει εκπτώσεις και φέρνει… πόλεμο με την Amazon

Η βαθμίδα χωρίς διαφημίσεις της Amazon θα κοστίζει επιπλέον 2,99 δολάρια το μήνα στις ΗΠΑ, όπου η συνδρομή Prime κοστίζει σήμερα 14,99 δολάρια το μήνα ή 139 δολάρια το χρόνο. Η τιμολόγηση για άλλες χώρες θα ανακοινωθεί αργότερα, σύμφωναμε την επίσημη ανακοίνωση.

Επιβράδυνση σε συνδρομητές και… έσοδα

Σημειώνεται ότι το Netflix και η Disney έχουν επίσης εφαρμόσει παρόμοια μέτρα, ελπίζοντας ότι ένα άλμα στα διαφημιστικά έσοδα θα αντισταθμίσει την επιβράδυνση στις προσθήκες συνδρομητών.

Ωστόσο, η ανάπτυξη ήταν αργή για τα προγράμματα που υποστηρίζονται από διαφημίσεις. Για να ενισχύσει τις συνδρομές για την κατηγορία αυτή, το Netflix κατήργησε το βασικό πρόγραμμα χωρίς διαφημίσεις στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ η Disney αύξησε τις τιμές για τις κατηγορίες χωρίς διαφημίσεις.

Η Amazon προβάλλει ήδη διαφημίσεις σε περιεχόμενο ζωντανών εκδηλώσεων, όπως το Thursday Night Football του NFL, μια πρακτική που θα συνεχιστεί ακόμη και αν ο συνδρομητής έχει πληρώσει για το πλάνο χωρίς διαφημίσεις, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η εταιρεία δήλωσε ότι σχεδιάζει να έχει λιγότερες διαφημίσεις από την παραδοσιακή τηλεόραση και άλλους παρόχους streaming, προσθέτοντας ότι δεν θα αυξήσει τις τιμές το 2024 για το τρέχον πρόγραμμα συνδρομής Prime.

Η ίδια η Amazon δεν ανακοινώνει τον αριθμό συνδρομητών της πλατφόρμας Prime. Ωστόσο, η εταιρεία μετρήσεων Insider Intelligence εκτιμά ότι η Amazon Prime είναι η τρίτη μεγαλύτερη πλατφόρμα streaming βίντεο στις ΗΠΑ με 157,3 εκατομμύρια συνδρομητές, αφήνοντας πίσω της μόνο το YouTube και το Netflix.

Μετά από δύο απογοητευτικές εκθέσεις κερδών, η Amazon ανακοίνωσε καλύτερη από την αναμενόμενη τριμηνιαία αύξηση των πωλήσεων και των κερδών της τον Αύγουστο, χάρη στη βελτίωση των δύο κύριων κινητήριων μοχλών ανάπτυξής της, του ηλεκτρονικού εμπορίου και του υπολογιστικού νέφους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή