Η έγκριση από την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Bitcoin ETFs, έχει προκαλέσει ευφορία στον κλάδο με τους ταύρους των κρυπτονομισμάτων να προβλέπουν ότι το Bitcoin θα  μπορούσε να εκτιναχθεί σε περισσότερα από 100.000 δολάρια φέτος.

Αρκετοί επενδυτές κρυπτονομισμάτων μιλώντας στο CNBC είπαν ότι βλέπουν το κορυφαίο κρυπτονόμισμα στον κόσμο να αυξάνεται το 2024, καθώς η έγκριση της SEC θα διαφοροποιούσε το φάσμα των επενδυτών που θα αποφασίσουν να τοποθετηθούν σε crypto.

Τα ETF επιτρέπουν σε περισσότερους ιδιώτες επενδυτές να κατέχουν bitcoin έμμεσα μέσω μιας μετοχής που διαπραγματεύεται σε χρηματιστήριο. Οι επενδυτές αναμένουν ότι η αποδοχή του διακριτικού θα μπορούσε να αρχίσει να γίνεται πιο mainstream με όλο και περισσότερα επενδυτικά funds όπως η BlackRock και η Fidelity να προσφέρουν αυτά τα προϊόντα.

Τα 11 ETF που έλαβαν άδεια και άρχισαν να διαπραγματεύονται είναι τα εξής: το ARK 21Shares Bitcoin ETF, το Bitwise Bitcoin ETP Trust, το BlackRock iShares Bitcoin Trust, το Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund, το Franklin Bitcoin ETF, το Grayscale Bitcoin Trust, το Hashdex Bitcoin ETF, το Invesco Galaxy Bitcoin ETF, το WisdomTree Bitcoin Fund, το Valkyrie Bitcoin Fund και το VanEck Bitcoin Trust.

Kεφάλαια 4,6 δισ. δολ. προσέλκυσαν με το…καλημέρα τα bitcoin ETFs

Ο Anthony Scaramucci, ιδρυτής της SkyBridge Capital, είπε ότι αύξησε την έκθεσή του στο bitcoin, το ethereum, το solana και άλλα κρυπτονομίσματα τον περασμένο χρόνο.

«Πιστεύω ότι αυτή είναι μια πραγματικά μεγάλη ανακάλυψη για το bitcoin ως ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο, είναι μια πολύ ευρύτερη ιστορία για την ψηφιακή ιδιοκτησία γενικά», είπε ο Scaramucci στο CNBC. «Νομίζω ότι το bitcoin πιθανότατα θα δει το υψηλό όλων των εποχών στο τέλος του έτους και είναι πιθανό να περάσει από το υψηλό όλων των εποχών μέχρι το τέλος του έτους».

Όσον αφορά την τιμή που περιμένει ο Scaramucci για το bitcoin, ο γνωστός επενδυτής είπε ότι βλέπει το κρυπτονόμισμα να φτάνει τα 100.000 δολάρια τον επόμενο χρόνο.

«Θα μπορούσε το bitcoin να είναι 100.000 $, που είναι περισσότερο ή λίγο περισσότερο από το διπλάσιο τον επόμενο χρόνο; Το πιστεύω αυτό». Έσπευσε ωστόσο, να παραδεχθεί: «Έχω κάνει λάθος τόσες φορές στο παρελθόν».

«Ψηφιακός χρυσός»

Ο ίδιος συνέκρινε την έγκριση του ETF με τον πράσινο φως που δόθηκε το 2004 στο πρώτου ETF χρυσού. Αυτή η εξέλιξη χρειάστηκε χρόνια για να μεταφραστεί σε σημαντικά κέρδη τιμών, αλλά ο χρυσός τελικά εκτοξεύτηκε σε αξία.

Το πολύτιμο μέταλλο αξίζει τώρα περίπου 1.592,76 δολάρια, σημειώνοντας αύξηση περίπου 556% από το 2004, όταν ξεκίνησε η διαπραγμάτευση του SPDR Gold Shares ETF. Οι κρυπτοταύροι αναμένουν ότι το bitcoin θα ακολουθήσει τη ίδια χρυσή πορεία, μόνο που αυτή τη φορά θα είναι πολύ πιο γρήγορη.

«Το βλέπουμε ως ψηφιακό χρυσό», είπε ο Scaramucci στο CNBC. «Αν κοιτάξετε το ανώτατο όριο αγοράς του χρυσού, 13 τρισεκατομμύρια δολάρια, δεν υπάρχει λόγος για τον οποίο το bitcoin δεν θα μπορούσε να είναι το 50% ή το 60% αυτής της κεφαλαιοποίησης της αγοράς. Οπότε αυτό συνεπάγεται μια τιμή 10 φορές την επόμενη δεκαετία».

Πολλοί επενδυτές κρυπτογράφησης έχουν συγκρίνει το bitcoin με το χρυσό στο παρελθόν. Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι, ενώ οι υποστηρικτές πιστεύουν ότι έχουν παρόμοιες ιδιότητες – όπως μια πεπερασμένη προσφορά και ανοσία σε εξωτερικούς οικονομικούς και γεωπολιτικούς ανέμους – το bitcoin δεν έχει περάσει ακριβώς το σήμα ως «ψηφιακός χρυσός».

Οι προηγούμενες επιδόσεις των τιμών τα τελευταία χρόνια έχουν δείξει ότι οι συναλλαγές του bitcoin συσχετίζονται με τις μετοχές, ιδίως με το Nasdaq, το βαρύ για τεχνολογία Nasdaq, και όχι με τον χρυσό.

Το Bitcoin ξεπέρασε σε μεγάλο βαθμό το Nasdaq το 2023, πολλά άλλα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου και τον χρυσό το 2023.

250.000 δολάρια μέχρι τον Ιούλιο;

Ακόμα πιο αισιόδοξος εμφανίζεται ο Tim Draper, ιδρυτής της Draper Associates, ο οποίος πιστεύει ότι bitcoin θα μπορούσε να φτάσει τα 250.000 $ έως τον Ιούλιο.

Μάλιστα, υποστήριξη ότι μεγάλο μέρος της ανόδου θα οφείλεται στις γυναίκες, οι οποίες «θα αρχίσουν να αντιλαμβάνονται την ανάγκη να έχουν τουλάχιστον λίγο bitcoin σε περίπτωση που κερδίζουν δολάρια».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Draper, ο οποίος επένδυσε για πρώτη φορά στο bitcoin το 2014, έκανε λάθος σχετικά με την τροχιά τιμής του διακριτικού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News