Ανώτερα των εκτιμήσεων ήταν τα κέρδη της Wells Fargo το τέταρτο τρίμηνο του έτους, ωστόσο ο δανειστής προειδοποίησε ότι τα καθαρά έσοδα από τόκους το 2024 θα μπορούσαν να είναι 7% έως 9% χαμηλότερα από ό,τι πριν από ένα χρόνο.

Το αυξανόμενο κόστος δανεισμού έχει ωφελήσει τις τράπεζες που χρέωναν περισσότερους τόκους στους δανειολήπτες, αλλά με τους συμμετέχοντες στην αγορά να αναμένουν μειώσεις επιτοκίων από την Federal Reserve φέτος, τα έσοδα από τόκους θα μπορούσαν να αρχίσουν να διαβρώνονται.

«Η επιχειρηματική μας απόδοση παραμένει ευαίσθητη στα επιτόκια και την υγεία της οικονομίας των ΗΠΑ, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι οι ενέργειες που λαμβάνουμε θα οδηγήσουν σε ισχυρότερες αποδόσεις κατά τη διάρκεια του κύκλου», ανέφερε σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος Charlie Scharf.

Citigroup: Ζημιές 1,8 δισ. δολαρίων το τέταρτο τρίμηνο- Περικοπές 20.000 θέσεων εργασίας

Η τράπεζα έχει ήδη σφίξει το ζωνάρι της και αναμένει ότι τα ετήσια έξοδα θα μειωθούν κατά 3 δισεκατομμύρια δολάρια από το 2023. Το τέταρτο τρίμηνο, η Wells Fargo ενέγραψε 969 εκατομμύρια δολάρια σε έξοδα απόλυσης.

Έξοδα απόλυσης

Ο Scharf είχε πει στους επενδυτές τον περασμένο μήνα ότι η τράπεζα ήταν πιθανό να δει υψηλότερα από τα αναμενόμενα έξοδα απόλυσης – μεταξύ 750 εκατομμυρίων δολαρίων έως λίγο λιγότερο από 1 δισεκατομμύριο δολάρια – το τέταρτο τρίμηνο.

Τα έσοδα το τέταρτο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 2% στα 20,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Wells Fargo ανέφερε κέρδη 1,26 δολάρια ανά μετοχή, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών για 1,17 δολάρια, σύμφωνα με εκτιμήσεις της LSEG.

Οι ανταγωνιστές της JPMorgan Chase και Bank of America σημείωσαν πτώση στα κέρδη του τέταρτου τριμήνου, που επλήγησαν από τις χρεώσεις για την αναπλήρωση της Federal Deposit Insurance Corporation μετά την τραπεζική κρίση του περασμένου έτους.

Εν τω μεταξύ, η τράπεζα αύξησε τις προβλέψεις της στα 1,28 δισεκατομμύρια δολάρια για να προετοιμαστεί για νέα κόκκινα δάνεια.

Οι αυξήσεις στις προβλέψεις για πιστωτικές ζημίες προέρχονται από δάνεια πιστωτικών καρτών και εμπορικών ακινήτων (CRE), ανέφερε η τράπεζα.

Η Wells Fargo δήλωσε τα τελευταία τρίμηνα ότι έχει συγκεντρώσει κεφάλαια για να απορροφήσει πιθανές ζημίες από εμπορικά ακίνητα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή