Πτώση που ξεπερνά το 2% καταγράφει η μετοχή της Bank of America (BofA) στην προσυνεδρίαση, καθώς η αμερικανική τράπεζα ανακοίνωσε χαμηλότερα κέρδη το τέταρτο τρίμηνο του 2023.

Η τράπεζα, με έδρα το Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας, ανακοίνωσε ότι τα καθαρά έσοδα από τόκους -η διαφορά μεταξύ αυτών που κερδίζουν οι τράπεζες από τα δάνεια και πληρώνουν στους καταθέτες- μειώθηκαν κατά 5% στα 13,9 δισ. δολάρια, λόγω του υψηλότερου κόστους καταθέσεων και των χαμηλότερων υπολοίπων καταθέσεων, τα οποία υπεραντιστάθμισαν τις υψηλότερες αποδόσεις των περιουσιακών στοιχείων.

Bank of America: Σχεδόν 123 δισ. έβαλαν στα ταμεία τους σε μία εβδομάδα οι επενδυτές της Wall Street

«Αναφέραμε σταθερά αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο και το σύνολο του έτους, καθώς όλες οι επιχειρήσεις μας πέτυχαν ισχυρή οργανική ανάπτυξη, με ρεκόρ δραστηριότητας πελατών και ψηφιακής δέσμευσης», ανέφερε σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος Brian Moynihan. «Η πειθαρχία μας στα έξοδα μας επέτρεψε να συνεχίσουμε να επενδύουμε σε αναπτυξιακές πρωτοβουλίες. Τα ισχυρά επίπεδα κεφαλαίου και ρευστότητας μας τοποθετούν καλά για να συνεχίσουμε να προσφέρουμε υπεύθυνη ανάπτυξη το 2024».

Η BofA επιβαρύνθηκε με δαπάνες με 2,1 δισ. δολαρίων (προ φόρων) το τέταρτο τρίμηνο για να πληρώσει  το τέλος «ειδικής αξιολόγησης»  για την αναπλήρωση του ταμείου της Ομοσπονδιακής Εταιρείας Ασφάλισης Καταθέσεων (FDIC), το οποίο συρρικνώθηκε κατά 16 δισ. δολάρια όταν κάλυψε τους καταθέτες δύο περιφερειακών τραπεζών που κατέρρευσαν το 2023.

Η Bank of America θα επιβαρυνθεί επίσης με περίπου 1,6 δισ. δολάρια το τέταρτο τρίμηνο, καθώς καταργεί σταδιακά το επιτόκιο αναφοράς Bloomberg που χρησιμοποιείται σε ορισμένες συμβάσεις εμπορικών δανείων. Το ποσό αυτό αναμένεται να αναγνωριστεί πίσω στα έσοδα από τόκους μέχρι το 2026, δήλωσε η BofA.

Ο δεύτερος μεγαλύτερος πιστωτικός οργανισμός των ΗΠΑ εμφάνισε καθαρά κέρδη ύψους 3,1 δισ. δολαρίων ή 35 σεντς ανά μετοχή για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου έναντι  7,1 δισ. δολαρ’ιων ή 85 σεντς ανά μετοχή τον προηγούμενο χρόνο.

Η Bank of America ανακοίνωσε επίσης χαμηλότερες μη πραγματοποιημένες ζημίες από τίτλους που διακρατούνται μέχρι τη λήξη, βοηθούμενη από το ράλι στις αγορές ομολόγων. Η τράπεζα είχε μη πραγματοποιημένες ζημιές σχεδόν 98 δισ. δολαρίων το τέταρτο τρίμηνο, έναντι ζημιών ύψους 131,6 δισ. δολαρίων το τρίτο τρίμηνο.

Η μετοχή της Bank of America σημειώνει πτώση άνω του 1% φέτος, μετά από κέρδη μόλις 1,7% το 2023. Ο χρηματοπιστωτικός τομέας του S&P 500 κέρδισε 10% πέρυσι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Γαλλία: Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου
Διεθνή |

Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στο Παρίσι

Στόχος η ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στις γαλλικές εταιρείες από τους νέους αυστηρούς κινεζικούς κανόνες εισαγωγής που απαιτούν την ανταλλαγή τύπων και τεχνογνωσίας παραγωγής