Η Meta προσφέρει 51 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει μια ομαδική αγωγή σε τέσσερις επαρχίες του Καναδά σχετικά με τη χρήση εικόνων ορισμένων χρηστών στη διαφήμιση στο Facebook, ανέφερε το Bloomberg.

Στην αγωγή που κατέθεσε η γυναίκα Π.Κ. ισχυρίστηκε ότι η εικόνα της όσο και άλλων χρησιμοποιήθηκαν εν αγνοία τους στο διαφημιστικό πρόγραμμα «sponsored stories» του Facebook, το οποίο δεν λειτουργεί πλέον.

Η MNP Ltd., ο διορισμένος από το δικαστήριο διαχειριστής που χειρίζεται τον προτεινόμενο διακανονισμό, αναφέρει σε δήλωση ότι η συμφωνία πρέπει να εγκριθεί από Δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Βρετανικής Κολομβίας τον Μάρτιο, μαζί με μια διαδικασία προσδιορισμού του μεριδίου των χρημάτων των συμμετεχόντων στην αγωγή.

Η αγωγή επεκτάθηκε εκτός Βρετανικής Κολομβίας το 2019 για να συμπεριλάβει κατοίκους του Saskatchewan, της Manitoba και της Newfoundland και του Labrador.

Τα Sponsored stories διήρκεσαν από τον Ιανουάριο του 2011 έως τον Μάιο του 2014. Εάν σε κάποιον άρεσε ένα προϊόν στο πλαίσιο του προγράμματος, το Facebook δημιουργούσε μια έγκριση ροής ειδήσεων χρησιμοποιώντας το όνομά του και τη φωτογραφία προφίλ του, αλλά δεν του έλεγε ότι χρησιμοποιήθηκε η εικόνα του.

«Ο προτεινόμενος διακανονισμός προβλέπει ότι το Facebook θα καταβάλει το all inclusive ποσό των 51 εκατομμυρίων δολαρίων σε αντάλλαγμα για την πλήρη και τελική αποδέσμευση από την κατηγορία όλων των αξιώσεων που αφορούν την ομαδική αγωγή κατά του Facebook», ανέφερε η δήλωση που εκδόθηκε την Πέμπτη από την MNP.

Οι δικηγόροι εκτιμούν ότι 4,3 εκατομμύρια άνθρωποι που χρησιμοποιήθηκαν το πραγματικό τους όνομα ή τη φωτογραφία τους σε μια τέτοια ανάρτηση θα μπορούσαν να πληρούν τις προϋποθέσεις ως μέρος του διακανονισμού στον Καναδά.

Όποιος θέλει να αντιταχθεί στον προτεινόμενο διακανονισμό έχει περιθώριο έως τις 11 Μαρτίου.

Η δήλωση της MNP ανέφερε ότι οι ενάγοντες δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα περαιτέρω για να λάβουν αποζημίωση.

“Μετά την έγκριση του διακανονισμού, θα ανακοινωθεί μια ακολουθία που θα καθορίζει τη διαδικασία και τον τρόπο υποβολής των αξιώσεων των μελών της τάξης για μερίδιο των κεφαλαίων διακανονισμού.”

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης