Με μικρές διακυμάνσεις κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, σε μια συνεδρίαση χαμηλών συναλλαγών εξαιτίας και της αργίας στις αμερικανικές αγορές, με την εστίαση να παραμένει στις θέσεις των ηγετών στο Παγκόσμιο Διεθνές Φόρουμ του Νταβός (WEF).

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,07%, με τον κλάδο των ταξιδίων να κερδίζει 0,4%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,15% στις 7.636 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,18% στις 16.734 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,19% στις 7.479 μονάδες.

Ασιατικά Χρηματιστήρια: Μικτά πρόσημα

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η μετοχή της Atos σημειώνει πτώση 14% αφού η γαλλική εταιρεία τεχνολογίας προειδοποίησε ότι οι ελεύθερες ταμειακές ροές της θα ήταν ελαφρώς χαμηλότερες από τον αρχικό στόχο για το δεύτερο εξάμηνο του έτους, ενώ όρισε τον Paul Saleh ως νέο της. γενικός διευθυντής.

Με τίτλο «Rebuilding Trust», το φετινό WEF θα διαρκέσει από τις 14 έως τις 19 Ιανουαρίου. Οι παγκόσμιοι επιχειρηματικοί και πολιτικοί ηγέτες συναντώνται στο ελβετικό χιονοδρομικό κέντρο για να συζητήσουν οικονομικά και γεωπολιτικά θέματα. Φέτος, το παγκόσμιο εμπόριο, ο πληθωρισμός, οι αλυσίδες εφοδιασμού, οι τεχνολογικές αλλαγές και οι πόλεμοι στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία αναμένεται να βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας.

Ίσως οι πιο ισχυρές πολιτικές προσωπικότητες που πρόκειται να παρευρεθούν είναι ο δεύτερος στη διοίκηση της Κίνας, Li Qiang, και ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron, των οποίων οι ομιλίες θα είναι αντικείμενο συζήτησης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες