Με τον CEO της JPMorgan Τζέιμι Ντίμον επιδιώκει να συναντηθεί ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι αυτή την εβδομάδα στο πλαίσιο του Νταβός, στο πλαίσιο της προσπάθειας του ουκρανού προέδρου να συγκεντρώσει χρήματα για τη χρηματοδότηση της χώρας του στον πόλεμο απέναντι στη Ρωσία.

Περισσότερο από 100 δισεκατομμύρια δολάρια σε ζωτική βοήθεια για το Κίεβο έχει «κολλήσει» στην Ουάσιγκτον και στις Βρυξέλλες καθώς οι σύμμαχοι αρχίζουν να εκδηλώνουν σημάδια κόπωσης από την δαπανηρή στήριξη της Ουκρανίας τα τελευταία δύο σχεδόν χρόνια από την έναρξη του πολέμου. Επιπλέον, οι εκκλήσεις της Ουκρανίας για βοήθεια επισκιάζονται στην παγκόσμια σκηνή από τη σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς που ξεκίνησε τον Οκτώβριο, γράφει το Bloomberg.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Διχάζει την κοινωνία η πολιτική Ζελένσκι

Η JPMorgan έχει ρόλο συμβούλου του Ζελένσκι για την προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων για έργα ανασυγκρότησης. Τον Σεπτέμβριο, η Mary Erdoes, επικεφαλής διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της JPMorgan, κανόνισε να συναντηθεί ο Ζελένσκι με οικονομικούς ηγέτες των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του Ken Griffin της Citadel και του Jon Gray της Blackstone, προκειμένου να συζητήσουν την εξεύρεση κεφαλαίων από τον ιδιωτικό τομέα.

Εκτός από τη συνάντηση με το αφεντικό της JPMorgan, αναμφισβήτητα την πιο ισχυρή προσωπικότητα στον τραπεζικό τομέα των ΗΠΑ, ο πρόεδρος της Ουκρανίας σχεδιάζει να δει την ελβετή πρόεδρο Viola Amherd και θα κάνει δημόσια ομιλία στην ετήσια συνάντηση στο Νταβός της Ελβετίας.

Νωρίτερα την Κυριακή, μια συνάντηση συμβούλων εθνικής ασφάλειας σχετικά με την ειρηνευτική φόρμουλα 10 σημείων της Ουκρανίας συμμετείχαν 83 χώρες, συμπεριλαμβανομένων δεκάδων από τον Παγκόσμιο Νότο που μέχρι στιγμής ήταν απρόθυμες να συμπαραταχθούν με το Κίεβο στον πόλεμο με τη Ρωσία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή