Το ενδεχόμενο ρήξης μεταξύ του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι και του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων της χώρας Βαλέρι Ζαλούζνι προβληματίζει τις ΗΠΑ, δεδομένων των έντονων διαφωνιών που πληροφορούνται ότι υπάρχουν ανάμεσα στους δυο άνδρες.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Διχάζει την κοινωνία η πολιτική Ζελένσκι

Οι ΗΠΑ θα ζητήσουν από τον Ζελένσκι ένα πιο συγκεκριμένο σχέδιο για τον πόλεμο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, δε, σχεδιάζουν να πιέσουν τον Ουκρανό πρόεδρο στο Νταβός για ένα πιο σαφές σχέδιο πολέμου. Συγκεκριμένα, ο σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου επί θεμάτων Εθνικής Ασφάλειας Τζέϊκ Σάλιβαν, κατά πάσα πιθανότητα, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, θα ζητήσει από τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ένα πιο συγκεκριμένο σχέδιο για τον πόλεμο με τη Ρωσία, μετέδωσε το Bloomberg επικαλούμενο δικές του πηγές που γνωρίζουν τον σχεδιασμό και ζήτησαν να τηρηθεί η ανωνυμία τους.

Το φοβούνται οι ΗΠΑ

Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ, ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έχει εκφράσει την ανησυχία του για τα όσα μεταδίδονται περί πιθανών διαφωνιών μεταξύ του προέδρου Ζελένσκι και του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας Βαλέρι Ζαλούζνι, κάτι που πλέον εκφράζει επίσημα ο Λευκός Οίκος.

Κατά την άποψη αμερικανών αξιωματούχων, αυτό μπορεί να καθυστερήσει την διαμόρφωση της περαιτέρω στρατηγικής.

Μπλόκο στα 106 δισ. του Μπάιντεν

Πρόσφατα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε ζητήσει από το Κογκρέσο, να εγκρίνει το ποσό των 106 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την υποστήριξη της Ουκρανίας , του Ισραήλ και της Ταϊβάν. Τα 61 δισεκατομμύρια δολάρια προορίζονται για το Κίεβο. Ο προϋπολογισμός αυτός δεν έχει ακόμη εγκριθεί, καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο επιμένουν ότι τα ζητήματα χρηματοδότησης εξετάζονται ξεχωριστά.

Το τελευταίο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων, δόθηκε στα τέλη Δεκεμβρίου.

Πηγή:in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κόσμος