Στη Βόρεια Καρολίνα εστιάζει την προσοχή του το επιτελείο του Τζο Μπάιντεν, εν όψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου, τρεις ημέρες μετά τον θρίαμβο του Ντόναλντ Τραμπ στις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών στην Αϊόβα.

ΗΠΑ: Στα άκρα η κόντρα Μπάιντεν – τραπεζών για τα τέλη υπερανάληψης

Όπως σημειώνει το Reuters, αφότου η νίκη του Τραμπ με 51% στις προκριματικές εκλογές της Αϊόβα εδραίωσε την πρωτοκαθεδρία του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, ο Μπάιντεν προσπαθεί να διασφαλίσει ότι θα κερδίσει την Βόρεια Καρολίνα, πολιτεία στην οποία ο Τραμπ επικράτησε οριακά το 2020.

Αυτοπροσώπως

Ο Μπάιντεν αναμένεται να μεταβεί αυτοπροσώπως στην κρίσιμης σημασίας πολιτεία, ανακοινώνοντας την παροχή νέων κονδυλίων για ανάπτυξη ευρυζωνικού δικτύου.

Όπως σημειώνει το διεθνές πρακτορείο, από το 1980 η Βόρεια Καρολίνα έχει υποστηρίξει μόνο έναν Δημοκρατικό στις προεδρικές εκλογές: τον Μπαράκ Ομπάμα το 2008. Ο εν ενεργεία πρόεδρος θα χρειαστεί τη στήριξη των φιλελεύθερων, πλούσιων και με υψηλή μόρφωση κατοίκων πόλεων όπως του Ράλεϊ προκειμένου να επικρατήσει.

«Αναμένουμε ότι στη Βόρεια Καρολίνα θα σημειωθεί σφοδρός ανταγωνισμός», δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Μπάιντεν, Κουέντιν Φουλκς. «Ο πρόεδρος Μπάιντεν και η αντιπρόεδρος Χάρις έχουν ισχυρό ιστορικό σε θέματα που βρίσκουν απήχηση στους κατοίκους της Βόρειας Καρολίνας».

Στο επίκεντρο οικονομία και δικαιώματα

Κατά τα δύο προηγούμενα ταξίδια του Μπάιντεν στη Βόρεια Καρολίνα, το 2023, τα οικονομικά ζητήματα βρέθηκαν επίσης στο προσκήνιο. Ωστόσο η νυν κυβέρνηση έχει δυσκολευτεί να περάσει το μήνυμα ότι η οικονομία είναι ισχυρή, ώστε να διατηρήσει τους ψηφοφόρους που ανησυχούν για το υψηλό κόστος ζωής.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας του Μπάιντεν δίνεται έμφαση και σε ζητήματα προστασίας των θεσμών και της δημοκρατίας, με μετάδοση μηνυμάτων που θυμίζουν την εισβολή στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου του 2021.

Η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις, η οποία εστιάζει πιο άμεσα στη βάση του Δημοκρατικού Κόμματος μεταξύ των νεότερων ψηφοφόρων και των έγχρωμων, βρέθηκε στη Σάρλοτ την περασμένη εβδομάδα για να μιλήσει για τη βία από την ανεξέλεγκτη οπλοφορία, ενώ σε προηγούμενο ταξίδι είχε εστιάσει στο δικαίωμα στην άμβλωση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα