«Η Ελλάδα διαχειρίστηκε το μεταναστευτικό πολύ καλύτερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN και στον δημοσιογράφο Richard Quest, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.

«Κερδίσαμε τις εκλογές γιατί καταφέραμε να διαχειριστούμε το μεταναστευτικό μέσω μίας συγκεκριμένης πολιτικής που είναι γνωστή. Προστατεύουμε τα σύνορά μας, ανοίγουμε όμως και νομικές οδούς για όσους θέλουν να έρθουν. Πρέπει να χτίσουμε φράχτες αλλά χρειαζόμαστε και πόρτες κι αυτό θέλουμε να κάνουμε» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και είπε ότι «η Ελλάδα το διαχειρίστηκε πολύ καλύτερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, γι’ αυτό και δεν ήταν σημαντικό θέμα στις εκλογές μας. Το αντιμετωπίσαμε με σκληρή, αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική».

Νταβός 2024 – Μητσοτάκης: Τι είπε για το ενδεχόμενο επανεκλογής του Ντόναλντ Τραμπ

Η απόφαση για τα 50 δισ. στην Ουκρανία πρέπει να ληφθεί, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας πως «είμαι ιδιαίτερα σίγουρος ότι θα φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Yπάρχει μία κατανόηση σε επίπεδο Συμβουλίου ότι αυτή η απόφαση πρέπει να ληφθεί την 1 Φεβρουαρίου και είμαι σίγουρος ότι οι διαπραγματεύσεις είναι σίγουρα προχωρημένες. Υπάρχει τρόπος να αντιμετωπίσουμε τις ανησυχίες της Ουγγαρίας», ανέφερε.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις διαδικασίες στο εσωτερικό της ΕΕ υπογραμμίζοντας πως «πρέπει να αναθεωρήσουμε το πώς κάνουμε τη δουλειά». «Όταν έχεις 27 χώρες και πρέπει να πάρεις μια απόφαση με ομοφωνία, υπάρχουν δυσκολίες. Δείτε όμως το Ταμείο Ανάκαμψης, ήταν μια εξαιρετική στιγμή για την Ευρώπη. Για την Ελλάδα είναι 36 δισ. κρίσιμα για την πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση».

Σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη ο πρωθυπουργός ανέφερε πως «οι πολιτικοί είναι ανέτοιμοι, διότι πιστεύω πως υπάρχει μία διάκριση μεταξύ του επιπέδου πολυπλοκότητας του τι συμβαίνει με την Τεχνητή Νοημοσύνη και το τι καταλαβαίνουμε από αυτό. Όταν συνήθως δεν καταλαβαίνουμε κάτι ως πολιτική, τότε έχουμε υπερβολικές ρυθμίσεις».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Πολιτική
Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Επικαιρότητα |

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας

Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Τουρκία: Σφοδρές αντιδράσεις και απειλές πολέμου από το κόμμα Ιμάμογλου για τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό
Επικαιρότητα |

Aντιδράσεις και απειλές πολέμου από το κόμμα Ιμάμογλου για τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό

Όσοι γνωρίζουν το πολιτικό σύστημα στην Τουρκία, ξέρουν καλά ότι πιο φανατικοί εθνικιστές είναι οι λεγόμενοι «Κεμαλιστές» της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP, παρά το AKP του Ερντογάν