Κυβερνοεπίθεση δέχθηκαν οι λογαριασμοί email που ανήκουν σε μέλη των ανώτερων στελεχών της Microsoft από μια διαβόητη ρωσική ομάδα hacking που είχε πρόσβαση στα συστήματα για εβδομάδες πριν εντοπιστεί.
Αυτό ανακοίνωσε η εταιρεία με ανάρτηση στο ιστολόγιό της, σύμφωνα με την οποία η Midnight Blizzard, η ρωσική κρατική οργάνωση γνωστή και ως Nobelium, απέκτησε πρόσβαση σε ένα «πολύ μικρό ποσοστό» λογαριασμών e-mail εργαζομένων της Microsoft τον Νοέμβριο, μεταξύ των οποίων και ανώτερων στελεχών της, γράφουν οι FT.
Microsoft: Ξεπέρασε την Apple σε χρηματιστηριακή αξία
Η επίθεση εντοπίστηκε στις 12 Ιανουαρίου και η Midnight Blizzard έχασε την πρόσβαση στους λογαριασμούς «στις 13 Ιανουαρίου ή κάπου εκεί», ανέφερε η Microsoft. Επεσήμανε, επίσης, ότι η επίθεση «δεν ήταν αποτέλεσμα ευπάθειας σε προϊόντα ή υπηρεσίες της Microsoft».
Παλιοί γνώριμοι
Οι επιθέσεις, σύμφωνα με τον τεχνολογικό κολοσσό, υπογράμμισαν τους κινδύνους που απορρέουν από τη δράση ομάδων όπως η Midnight Blizzard, η οποία ήταν υπεύθυνη για μια σειρά υψηλού προφίλ επιθέσεις στον κυβερνοχώρο το 2020, οι οποίες κατέλαβαν λογισμικό από την SolarWinds προκειμένου να παραβιάσουν τα υπουργεία Οικονομικών και Εμπορίου των ΗΠΑ, καθώς και το Πεντάγωνο και αρκετές εταιρείες της Fortune 500, καθώς, όπως δήλωσαν οι ΗΠΑ, η οργάνωση συνδέεται με την υπηρεσία εξωτερικών πληροφοριών της Ρωσίας.
Τον Αύγουστο, η Microsoft προειδοποίησε τους χρήστες ότι η ίδια ομάδα διεξήγαγε απόπειρες phishing που αποστέλλονταν ως συνομιλίες του Microsoft Teams.
Πώς έδρασαν
Στην τελευταία επίθεση, η οργάνωση hacking είχε αρχικά στοχεύσει «λογαριασμούς e-mail για πληροφορίες που σχετίζονται με την ίδια τη Midnight Blizzard», ενημέρωσε η Microsoft.
Οι χάκερ χρησιμοποίησαν τη λεγόμενη επίθεση ψεκασμού σε κωδικούς -η οποία περιλαμβάνει τη δοκιμή κοινών κωδικών πρόσβασης για να συνδεθεί κανείς σε πολλούς διαφορετικούς λογαριασμούς- προκειμένου να εισβάλουν σε έναν «legacy» λογαριασμό και στη συνέχεια χρησιμοποίησαν αυτόν τον λογαριασμό για να αποκτήσουν πρόσβαση στους άλλους.
Η Microsoft ανέφερε ότι εξακολουθεί να αναλύει τον αντίκτυπο της επίθεσης και τις πληροφορίες που είχε λάβει η οργάνωση και ότι συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές.
Δεν υπήρχαν αρχικά στοιχεία ότι η Midnight Blizzard είχε αποκτήσει πρόσβαση σε λογαριασμούς πελατών ή συστήματα τεχνητής νοημοσύνης, πρόσθεσε η εταιρεία.
«Δεδομένου ότι οι απειλές που τροφοδοτούνται και χρηματοδοτούνται από εθνικά κράτη είναι μια πραγματικότητα, αλλάζουμε την ισορροπία που πρέπει να επιτύχουμε μεταξύ του κινδύνου ασφάλειας και του επιχειρηματικού κινδύνου – το παραδοσιακό λογισμικό απλά δεν είναι πλέον επαρκές», τόνισε. . «Για τη Microsoft, αυτό το περιστατικό έχει τονίσει την επείγουσα ανάγκη να προχωρήσουμε ακόμη πιο γρήγορα».
Latest News
Η Apple φέρνει το ChatGPT στα iPhone και τα Mac - To Siri αποκτά AI
To chatbot τεχνητής νοημοσύνης θα ενεργοποιείται όταν ο χρήστης κάνει ερωτήσεις που το ίδιο το Siri δεν μπορεί να απαντήσει.
Θεοδωρόπουλος για AI: Αυτές είναι οι 4 ανησυχίες των επιχειρήσεων
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Σπύρος Θεοδωρόπουλος, μίλησε στο AI Connect της Google για τις ανησυχίες των ελληνικών επιχειρήσεων γύρω από τη χρήση της AI
Η Google φέρνει στα ελληνικά σχολεία το “Experience AI”
Η Google και το Raspberry Pi Foundation παρέχουν χρηματοδοτική στήριξη και ενδυνάμωση σε εκπαιδευτικούς και μαθητές για ένα μέλλον καθοδηγούμενο από την Τεχνητή Νοημοσύνη
Σχέδιο απαγόρευσης των social media σε παιδιά κάτω των 15 ετών και στην Ελλάδα; - Τι εξετάζεται
Προωθούνται αυστηροί περιορισμοί στην πρόσβαση των παιδιών κάτω των 15 ετών στα social media
Πώς θα χτιστεί ο «Φάρος» του ελληνικού AI - Ο ρόλος του Υπερταμείου
Το έργο για τον «Φάρο» συνδέεται με την κατασκευή του εθνικού υπερυπολογιστή «Δαίδαλου» - Θα δημιουργηθεί θυγατρική που θα αναλάβει τη διαχείρισή του
Αποκαλυπτήρια για το «αλάνθαστο» κβαντικό μικροτσίπ της Google
Σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature, η Google είπε ότι βρήκε έναν τρόπο να συνδυάζει τα Qubits του τσιπ Willow, έτσι ώστε τα ποσοστά σφαλμάτων να μειώνονται καθώς αυξάνεται ο αριθμός των Qubits
Δημιουργείται στην Ελλάδα το AI factory «Pharos» - Το μήνυμα Μητσοτάκη
«Η Ελλάδα μία από τις επτά χώρες της ΕΕ που θα δημιουργηθούν «εργοστάσια» τεχνητής νοημοσύνης τόνισε ο πρωθυπουργός
Πόση τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιούν οι Έλληνες - Τι δείχνει έρευνα της Focus Bari
Στην έρευνα της Focus Bari αναλύονται οι ευκαιρίες, οι κίνδυνοι αλλά και οι μεγάλες προσδοκίες
Αυτές είναι οι χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά online απάτης - Η θέση της Ελλάδας
Η έρευνα βασίζεται σε ένα σύνολο δεδομένων που περιλαμβάνει πάνω από 30.000 γνωστές απατηλές οντότητες, αναλύοντας τα μοτίβα αναζήτησης της Google σε περιεχόμενο της BrokerChooser σε 56 γλώσσες
Τι είναι η αβοκέτα... και οι υπόλοιπες κορυφαίες αναζητήσεις στην Google των Ελλήνων
Στις πιο δημοφιλείς αναζητήσεις των Ελλήνων στη μηχανή αναζήτησης της Google περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων πρόσωπα μέχρι αθλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων