Η εταιρεία «Σάνη Μονοπρόσωπη Ανώνυμος Εταιρεία Αναπτύξεως και Τουρισμού» ανακηρύχτηκε πλειοδότης στον διαγωνισμό για την αξιοποίηση του ακινήτου στην περιοχή Σάνη, Δήμου Κασσάνδρας, Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, έναντι συνολικού τιμήματος ύψους 8,6 εκατ. ευρώ.

Την απόφαση έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, κατά τη συνεδρίαση του την Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2024.

Το γεωτεμάχιο συνολικής επιφάνειας 276.492,70 τ.μ. αποτελεί το αυτοτελές, νότιο τμήμα της έκτασης συνολικής επιφάνειας 915.099,72 τ.μ.. Βρίσκεται στη θέση «Μετόχι Σταυρονικήτα», στην περιοχή Σάνη, εκτός των ορίων της Δημοτικής Ενότητας του Δήμου Κασσάνδρας της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, περιοχή που συνιστά το «Αγρόκτημα Αγροτικού Σωφρονιστικού Καταστήματος Κασσάνδρας».

«Ελευθέριος Βενιζέλος»: Στο 19% το πακέτο των μετοχών του ΔΑΑ προς δημόσια προσφορά μέσω ΧΑ

Η διαγωνιστική διαδικασία για την αξιοποίηση του ακινήτου πραγματοποιήθηκε σε μία φάση και το Οικονομικό Αντάλλαγμα θα καταβληθεί εφάπαξ.

Ο φάκελος του διαγωνισμού θα υποβληθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο.

Τα χαρακτηριστικά του ακινήτου

Όπως αναφέρει το ΤΑΙΠΕΔ στην ιστοσελίδα του, το ακίνητο βρίσκεται πλησίον του παραθεριστικού οικισμού Σάνη σε τοποθεσία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος σε απόσταση 300 μ. από τη θάλασσα.

Το ακίνητο αποτελείται από δύο αυτοτελή γειτονικά οικόπεδα επιφάνειας 642.280 τ.μ. το βόρειο και 273.651 τ.μ. το νότιο. Τα οικόπεδα έχουν πολυγωνικό σχήμα, με μεγάλο μήκο πρόσοψης έπί της ασφαλτοστρωμένης οδού που συνδέει την Νέα Φώκαια και τη Νέα Ποτίδαια με τον οικισμό Σάνη, με επίπεδη επιφάνεια χωρίς ιδιαίτερες κλίσεις. Το έδαφος είναι γαιώδες και το σύνολο σχεδόν της επιφάνειας τους καλύπτεται από χαμηλή βλάστηση και καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Η περιοχή είναι δημοφιλής προορισμός και χαρακτηρίζεται από υψηλού επιπέδου τουριστική ανάπτυξη με ξενοδοχεία 5 αστέρων (Sani Resort δυτικά του ακινήτου, Aegean Melathron Thalasso Spa Hotel, Posidi Holidays Resort & Suites Hotel, Theoplano Imperial Palace Hotel, Potidaia Istion Club κ.λπ) και υψηλής ποιότητας παραθεριστικές κατοικίες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακίνητα