Να διατηρήσει τα κεκτημένα προσπαθεί σήμερα η Wall Street, με τον Dow Jones να δείχνει σημάδια νευρικότητας πάνω από τις 38.000 μονάδες, τις οποίες κατέκτησε στη χθεσινή συνεδρίαση για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει πτώση 0,24% στις 37.910 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,05% στις 4.852 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,12% στις 15.378 μονάδες.

Οι εντάσεις σε Βαλτική και Μ. Ανατολή και το… κρύο στις ΗΠΑ «ρίχνουν» το πετρέλαιο

Σε επίπεδο τίτλων, η United Airlines σημειώνει άνοδο άνω του 6%, μετά την αναφορά ισχυρών κερδών το τέταρτο τρίμηνο του 2023. Ωστόσο, ο αερομεταφορέας δήλωσε ότι αναμένει ζημίες το πρώτο τρίμηνο από τα προβλήματα των αεροπλάνων Boeing 737 Max 9, το μοντέλο που εμπλέκεται στο ατύχημα της Alaska Airlines νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Οι μετοχές άλλων αεροπορικών εταιρειών ενισχύονται, παράλληλα με τη United. Η American Airlines, η Southwest Airlines και η Delta Air Lines σημειώνουν άνοδο άνω του 2%, ενώ η Alaska Air Group κερδίζει περισσότερο από 1%.

Πάντως, το μεγάλο διακύβευμα είναι η Wall Street να συντηρήσει τα κέρδη της και τα ιστορικά υψηλά. Ειδικά καθώς οι ανοδικές κινήσεις έρχονται από ένα μικρό αριθμό μετοχών, ειδικά αυτές της τεχνολογίας όπως η Nvidia. Μόνο αυτόν τον μήνα, η Nvidia έχει αυξηθεί κατά 20%, ενώ ο μικρής κεφαλαιοποίησης Russell 2000 σημειώνει απώλειες 2%.

«Η αγορά έχει τιμολογήσει την τελειότητα αυτή τη στιγμή», σχολίασε η Cheryl Young, του Rockefeller Global Family Office, μιλώντας στο CNBC. «Έτσι, κάθε είδους κραδασμός θα μπορούσε να προκαλέσει μερικές πολύ μεγάλες ανατροπές», ανέφερε, συστήνοντας στους επενδυτές να προσθέσουν λίγη προστασία στην παρούσα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street